5 onmisbare apps voor automobilisten

Laatst gewijzigd op: | Door:

5 onmisbare apps voor automobilisten

Altijd uw geparkeerde auto kwijt? Geen zin in om weer geflitst te worden? Of zijn de kinderen nooit stil op de achterbank? Dan maken deze apps uw leven net iets makkelijker.

1. Laat u niet flitsen – Flitsmeister

U rijdt nét iets te hard en 2 weken later ligt er een torenhoge boete op de mat. Met Flitsmeister is dat verleden tijd. De app waarschuwt u als u in de buurt bent van een mobile flitser, flitspaal of als u te hard rijdt tijdens een trajectcontrole. Ook handig: Flitsmeister vertelt waar er files staan en waarschuwt u als er wegwerkzaamheden, een ongeval of een ambulance in de buurt is.

App store Google Play

2. Altijd de route bij de hand – HERE

Dankzij de navigatie hoeven we thuis geen routes meer uit te stippelen of onderweg te prutsen met kaarten. HERE maakt het u nóg lastiger om te verdwalen. U kunt kaarten van regio’s en landen downloaden voor vertrek, zodat u altijd de weg weet. Ook als u geen internet hebt. En als u de app online gebruikt, wordt u op de hoogte gehouden van wegwerkzaamheden.

App store Google Play

3. Nooit meer zoeken – Find My Car

Na een week vakantie of gewoon een drukke dag, is het niet gek dat u niet precies meer weet waar uw auto staat. Geen zin om te zoeken? Dan is het slim om Find My Car te downloaden. Met deze app kunt u de gps-locatie van uw geparkeerde auto opslaan en met behulp van Google Maps de route terugvinden. Dat scheelt veel frustraties en gezoek.

App store Google Play

4. Tanken voor een prikkie – DirectLease TankService

Of u nu benzine, diesel of LPG tankt, het is allemaal duur. DirectLease TankService helpt u geld besparen door de brandstofprijzen van alle tankstations in Nederland te vergelijken. Ook vertelt de app of er een wasstraat is of er broodjes worden verkocht en wat de openingstijden zijn.

App store Google Play

5. Stil op de achterbank – Jumbo Autobingo

Met Jumbo Autobingo is het voortaan muisstil op de achterbank. De app werkt heel simpel: elke speler krijgt een digitale kaart met daarop plaatjes, zoals van een politieauto, stoplicht of boot. Rijdt er een politieauto langs? Dan mag er een vakje afgevinkt worden. Wie het eerste de kaart vol heeft, heeft bingo! Meer leuke spelletjes voor onderweg vindt u hier.

App store

Laat u niet afleiden door uw telefoon

Uit Amerikaans onderzoek bleek dat 68% van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door afleiding. En uit een ander Amerikaans onderzoek bleek dat de kans op een ongeluk 6 keer groter is als u bent afgeleid door uw telefoon. Laat u dus niet afleiden in de auto, ook niet door deze handige apps. Gebruik ze alleen als uw telefoon in een smartphonehouder zit of voordat u in de auto stapt.

Ook benieuwd naar de beste wintersport apps? Hier staan ze op een rij

Gerelateerde artikelen

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer Slimme tips >
we all benefit