Fiets gestolen

Mijn fiets is gestolen. Wat nu?

Heeft u de dikke pech dat uw fiets gestolen is, dan moet u altijd eerst aangifte doen bij de politie. Daarna is het belangrijk om uw verzekeraar in te lichten. Hoe sneller u dit doet, hoe groter de kans is dat uw stalen ros weer wordt gevonden.

Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Fiets gestolen of verplaatst?

Voordat u aangifte doet, is het slim om eerst te controleren of de gemeente uw fiets niet verplaatst of verwijderd heeft. In veel onbewaakte stallingen staan fietsen die door de eigenaar niet worden opgehaald, zogenaamde weesfietsen. Deze fietsen worden regelmatig door de gemeente verwijderd en opgeslagen in het fietsdepot. Op de website van uw gemeente kunt u kijken of uw fiets in dit depot staat.

Aangifte doen bij de politie

Als u er zeker van bent dat uw fiets gestolen is, dan moet u zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Uw fiets wordt dan opgenomen in het fietsendiefstalregister . Zo is het voor dieven een stuk lastiger om uw fiets door te verkopen. U kunt online aangifte doen of naar het politiebureau gaan. Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen bij aangifte op het politiebureau. En heeft u een foto van uw stalen ros? Neem deze dan ook mee. Alle kleine beetjes helpen om uw fiets snel mogelijk terug te vinden.

Deze gegevens heeft u nodig bij de aangifte

Om aangifte te doen heeft u het framenummer of chipnummer van uw fiets nodig. Meestal staat dit nummer op het eigendomsbewijs dat u van de fietsenhandelaar heeft gekregen. Heeft u geen frame- of chipnummer? Geef dan zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets door. Denk aan het merk, het type en de kleur.

Melding bij verzekeraar

Zodra u aangifte bij de politie heeft gedaan, is het tijd om de diefstal bij uw verzekeraar te melden. Heeft u een Fietsverzekering bij InShared? Stuur ons dan een aangetekende envelop met: de 2 fietssleutels die in uw digitale Verzekeringsmap staan, een ingevulde afstandsverklaring en de originele bon. Is-ie na 20 dagen niet gevonden? Dan krijgt u van ons geld terug voor een nieuwe fiets.

Vergoeding bij diefstal

Bij diefstal kijken wij altijd eerst voor hoeveel u uw fiets en accessoires heeft gekocht. Dat bedrag staat in uw digitale Verzekeringsmap en op uw originele aankoopbon of betalingsbewijs. Als u geen originele aankoopbon of betalingsbewijs heeft, dan vergoeden wij de dagwaarde. Heeft u die wel, dan kijken we hoe lang het geleden is dat u uw fiets en accessoires heeft gekocht en trekken we daar een bedrag voor slijtage en ouderdom van af.

De maximale vergoeding voor uw fiets en accessoires is:

  • 100% in de eerste 3 jaar
  • 75% in het 4e jaar
  • 60% in het 5e jaar
  • 50% na het 5e jaar

De maximale vergoeding van een accu is:

  • 100% in het 1e jaar
  • 75% in het 2e jaar
  • 50% in het 3e jaar
  • 25% na het 3e jaar

Is er een eigen risico?

Onze Fietsverzekering heeft geen eigen risico. Bij schade betaalt u dus nul, nada, noppes uit uw eigen zak.

Fiets gestolen uit schuur of garage

Heeft u een inboedelverzekering bij ons afgesloten? Dan is uw geliefde vervoermiddel automatisch meeverzekerd. Houdt er wel rekening mee dat uw fiets dan alleen verzekerd is als hij in een afgesloten ruimte stond, zoals uw huis, garage of schuur. Het is hierbij belangrijk dat er te zien is dat iemand ingebroken heeft, dat uw fiets niet in het zicht stond en op slot stond. Anders is er geen dekking en heeft u dubbel pech.

Wordt uw fiets niet uit uw huis, garage of schuur gestolen, maar wanneer u bijvoorbeeld een ritje naar de supermarkt maakt? Dan is hij niet verzekerd met onze Inboedelverzekering. Daarvoor heeft u onze Fietsverzekering nodig.

Bereken uw premie