Autoverzekering

Een goedkope autoverzekering van InShared is goed voor u zelf, maar ook voor uw portemonnee. Wij houden onze kosten (en daarmee onze premies) namelijk zo laag mogelijk. En weten we met z'n allen schades te voorkomen? Dan houden we geld over en dat gaat gewoon terug naar u. Win-win.

Beoordeling Autoverzekering

uit 8096 beoordelingen

Kies de Autoverzekering die bij u past

Welke schade wordt door de verschillende dekkingen vergoed? Hier een handig overzicht van de belangrijkste verschillen:

Onze Autoverzekeringen

Er zijn 4 manieren om uw brandstof- of elektrische auto goed en voordelig te verzekeren. Hier kunt u precies zien welke autoverzekering het beste bij u en uw auto past.

Meest gekozen bij auto’s ouder dan 15 jaar

WA Autoverzekering

Een WA Autoverzekering dekt de schade die u aan anderen toebrengt en is verplicht in Nederland.

WA autoverzekering

Meest gekozen bij auto’s tussen 6 en 15 jaar

Beperkt Casco verzekering

Te oud voor Allrisk, maar te jong voor alleen WA? Dan is de Beperkt Casco verzekering vaak het meest geschikt. Daarmee is ook een deel van uw eigen schade verzekerd.

Beperkt Casco verzekering

Meest gekozen bij auto’s tussen 6 en 13 jaar

Beperkt Casco EXTRA verzekering

Net geen Allrisk, maar toch. De helft van de schade aan uw eigen auto is verzekerd, plus diefstal. Toch fijn als ‘ie ineens weg is.

Beperkt Casco EXTRA verzekering

Meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar

Allrisk autoverzekering

Gewoon alle schade verzekeren is misschien een goed idee, als uw auto jonger is dan 6 jaar. Dan rijdt u toch iets rustiger in die nieuwe aanwinst.

Allrisk autoverzekering

Voor de extra zekerheid

Naast de gewone Autoverzekering, kunt u zich extra verzekeren met onze aanvullende dekkingen voor inzittenden en pech.

Inzittendenverzekering

Een verzekering voor de mensen die met u meerijden én hun spullen.

> Meer informatie
Inzittendenverzekering

Pechhulp

Wij komen u redden in geval van autopech, lege tank of verloren sleutels. Ook bij u voor de deur.

> Meer informatie
Pechhulp

Wat vinden onze klanten van onze Autoverzekering?

Zij gingen u voor:

Waarom onze Autoverzekering?

Lage premie, ruime dekking

Voor 1 van de laagste premies in Nederland krijgt u o.a.:

  • Bij allrisk autoverzekering vergoeden wij de eerste 3 jaar de nieuwwaarde van uw (nieuwe) auto vergoed.
  • Snel online schadeproces
  • Juridische hulp bij het verhalen van autoschade.
  • Schade aan anderen is gedekt tot 5,6 miljoen (aan mensen) en tot 2,5 miljoen (aan dingen die u geraakt heeft).
Jaarbeloning van InShared

Verzekeren is eigenlijk heel simpel. Met z'n allen stop je geld in een pot om de risico's van het leven mee te betalen, als dat nodig is. Maar als we heel voorzichtig zijn en daardoor niet al het geld uit de pot nodig hebben, houden we geld over. En dat geven we bij InShared gewoon weer terug aan u. Als Jaarbeloning.

Alles over onze Jaarbeloning

Extra dekking voor auto van 6-13 jaar

InShared introduceert als eerste in Nederland De Beperkt Casco EXTRA autoverzekering: de enige waarbij u 100% vergoed krijgt bij schade door brand, storm, natuur, diefstal en óók de helft van uw zelfgemaakte deuken. Dus meer dekking, voor de prijs van de standaard beperkt casco.

Gratis vervangend vervoer

Als uw auto total loss, gestolen of bij onze hersteller ABS in reparatie is, krijgt u gratis een andere auto mee.

Hulp bij schade in binnen- en buitenland

Is er sprake van een noodgeval? Dan kunt ons 24 uur per dag ook telefonisch bereiken vanuit binnen- en buitenland via onze alarmdienst van Eurocross, telefoonnummer +31 (0)71 364 17 62.


we all benefit

Meer weten over autoverzekeringen

Lees meer over wat er komt kijken bij het afsluiten van autoverzekeringen.

WA of allrisk autoverzekering?

Met een WA-autoverzekering bent u alleen verzekerd tegen de schade die u aan anderen toebrengt. Met een allriskverzekering is ook de schade aan uw eigen auto verzekerd. Wanneer is het verstandig om een allrisk auto-verzekering af te sluiten? InShared zet het graag voor u op een rijtje.

> WA of Allrisk autoverzekering

Uw tweede auto verzekeren bij InShared

Heeft u een tweede auto voor de deur staan en is uw eerste auto verzekerd bij InShared? Dan is het een goed idee om ook het tweede voertuig bij ons te verzekeren. En dat zeggen we niet omdat we u per se nog een verzekering willen verkopen, maar omdat u premiekorting kunt krijgen voor die tweede!

> Tweede auto verzekeren

Bonus-malus ladder

Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger uw positie op de bonus-malus ladder. En die trede bepaalt hoe-veel korting u krijgt op uw verzekering. Claimt u een jaar geen schade? Dan krijgt u ook nog een Jaarbeloning.

> Hoe werkt bonus-malus?

Met de auto op vakantie: hoe zit het met mijn autoverzekering

Dankzij de autoverzekering van InShared kunt u met een gerust gevoel met de auto op vakantie. Bij autopech of –schade in het buitenland biedt InShared de helpende hand. Zo bent u met onze WA-dekking verzekerd voor schade die u anderen toebrengt in zowel binnen- als buitenland.

> Met de auto op vakantie

Ik heb schade aan mijn auto: wat nu?

Schade aan uw auto? Dat is heel vervelend. Gelukkig kunt u bij InShared heel makkelijk uw schade melden. He-lemaal online, zoals u van ons gewend bent. Zo ziet u meteen wat de gevolgen zijn van uw claim en zoeken we automatisch alle dekkingen bij elkaar waar u recht op heeft.

> Declaratieformulier autoverzekering InShared

Mijn auto is gestolen! Wat nu?

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten welke stappen u moet zetten en duidelijkheid over uw schadevergoeding. Daarvoor meldt u de diefstal bij de alarmcentrale van InShared en doet u aangifte bij de politie. Wij regelen met-een vervangend vervoer.

> Mijn auto is gestolen! Wat nu?

Schadevrije jaren: alles wat u moet weten

Vanaf het moment dat u een autoverzekering afsluit, bouwt u schadevrije jaren op. Deze jaren zijn belangrijk voor u, maar ook voor uw maandpremie. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op de premie van uw verzekering is.

Wat zijn schadevrije jaren?

De jaren waarin u een autoverzekering op uw naam heeft staan en geen schade claimt, noemen we schadevrije jaren. Die jaren worden per voertuig berekend en vastgelegd in een centrale database, Roy-Data. Stapt u over naar een andere verzekeraar? Dan neemt u de opgebouwde jaren gewoon mee naar uw nieuwe verzekerings-maatschappij.

Roy-Data: de centrale database

Op het moment dat iemand een autoverzekering stopzet, geeft de verzekeraar het aantal opgebouwde schade-vrije jaren van een klant door aan Roy-Data. Als u dan een nieuwe verzekering voor uw auto afsluit, controleert uw nieuwe verzekeraar in deze centrale database het aantal opgegeven jaren, waarin u geen schade heeft ge-claimd. Vindt uw verzekeraar geen registratie in Roy-Data? Dan kan het zijn dat uw vorige autoverzekeraar die informatie nog niet heeft doorgegeven. Vraag ze om dat alsnog te doen. Het kan ook zijn dat uw schadevrije jaren niet langer geldig zijn. Schadevrije jaren die langer dan drie jaar geleden zijn geregistreerd, worden vaak niet meer als actueel gezien.

Zo worden schadevrije jaren berekend

In de periode dat u een autoverzekering heeft, die op uw eigen naam staat, bouwt u schadevrije jaren op. Claimt u een jaar geen schade? Dan bouwt u één schadevrij jaar op. Op het moment dat u wel schade claimt, gaat u per claim vijf jaar achteruit. Heeft u tot uw claim zestien of meer jaren geen schade geclaimd? Dan valt u terug naar tien jaar. Zo kunt u dus ook een negatief aantal schadevrije jaren hebben. Dan kan de korting zelfs een toeslag worden.

Schadevrije jaren aantonen

Net als alle verzekeraars kijken we bij het berekenen van uw premie, ook naar uw gegevens in Roy-Data. Kloppen de gegevens niet met wat u heeft opgegeven? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw premiebedrag. Bent u het niet eens met de Roy-Data-registratie? Dan zijn er verschillende manieren om uw schadevrije jaren aan te tonen.

  • Een verklaring van uw vorige verzekeraar
  • Een lease- of werkgeversverklaring
  • Een verklaring van een buitenlandse verzekeraar
  • Een afstandsverklaring

Uw schadevrije jaren opvragen

Bent u benieuwd naar het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden? U kunt ze heel makkelijk zelf opvragen bij uw verzekeraar. Tegen een vergoeding kunt u ook via Seps.nl uw Roy-Data-gegevens opvragen. Let op: als de opgevraagde jaren bij een andere verzekeraar in gebruik zijn, kunt u ze niet kunt gebruiken bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. U moet de oude dus eerst stopzetten.

Autoverzekering

De meest gestelde vragen over tanken

De meest gestelde vragen over tanken

Is het tanken van goedkope brandstof slecht voor je auto? Wat moet je doen als je de verkeerde brandstof hebt getankt? En waarom is tanken langs de snelweg duurder?

Lees verder
Geld besparen op uw auto? Volg deze tips

Geld besparen op uw auto? Volg deze tips

Brandstof, reparaties en het broodnodige onderhoud. Een auto slurpt geld! Met deze tips maakt u van uw auto een kleinere kostenpost.

Lees verder
Slim: uw auto voorbereiden op de APK-keuring

Slim: uw auto voorbereiden op de APK-keuring

Goede voorbereiding is het halve werk. Ook als het gaat om een APK-keuring. Met deze tips voorkomt u dat uw auto bij de APK wordt afgekeurd op de punten waar u zelf makkelijk iets aan kunt doen.

Lees verder

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering is een verzamelnaam voor een aantal verzekeringen die schade aan of veroorzaakt door de eigen auto verzekert. De basisdekking Wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht en dekt schade die aangebracht is aan een ander. Daarnaast zijn Beperkt Casco en Volledig Casco, ook Allrisk genoemd, veel voorkomende dekkingen.

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een autoverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!


we all benefit