Opzeggen? Zo gebeurd!

U heeft een nieuwe auto gekocht en dus een nieuwe verzekering nodig, u gaat verhuizen en de Woonverzekering verhuist mee of u wilt echt bij ons weg. Dat kan natuurlijk ook. Wat de reden ook is, een verzekering bij InShared zegt u in een paar klikken zelf op. Gratis, 24/7 en zonder opzegtermijn.

Uw verzekering bij InShared opzeggen

Ik wil nu mijn verzekering opzeggen

We hebben geen vrijwaringsbewijs van u nodig, er is geen contractduur of opzegtermijn. Wij geloven in vrije wil namelijk. Daarom kunt u ook altijd weer bij ons terugkomen.

  • Log in op onze website. Dan komt u automatisch in uw digitale Verzekeringsmap terecht.
  • Klik op de verzekering(en) die u wilt opzeggen.
  • In het eerste blokje ‘Start- en einddatum’, ziet u het roze woordje ‘opzeggen’. Klik daarop en vul de einddatum in (die niet in het verleden kan liggen).
  • Klik op de roze knop ‘Opzeggen’ en voila. Klaar.

Even goeie vrienden?

Afscheid nemen bestaat niet, heeft een beroemd Nederlands kunstenaar ooit gezegd. We zijn het helemaal met hem eens. U kunt namelijk altijd weer bij ons terugkomen. Wel zijn we oprecht benieuwd waarom u gaat. Dat willen we graag eerlijk horen, zodat we er iets mee kunnen. Waren we te duur? Niet behulpzaam genoeg? Lag het aan onze voorwaarden?

Uw feedback zou ons beste afscheidscadeau zijn. U kunt uw reden invullen bij het opzeggen. Of ons een mailtje sturen met uw opbouwende kritiek op contact@inshared.nl. Dan gaan wij kijken of we onze diensten nog verder kunnen verbeteren. En wie weet, zien we u dan ooit weer bij ons terug!

Belangrijk om te weten

Opzeggen en uw Jaarbeloning

Als u (al) uw verzekeringen voor 1 maart van een verzekeringsjaar bij ons opzegt, vervalt jammer genoeg ook uw recht op de Jaarbeloning van dat jaar. We maken namelijk elk jaar op 1 maart de balans op van het jaar ervoor. Heeft u op 1 maart nog tenminste 1 Hoofdverzekering lopen en geen schade geclaimd? Dan krijgt u alsnog gewoon uw gegarandeerde Persoonlijke Jaarbeloning als u daar recht op heeft en de eventuele Collectieve Jaarbeloning als we samen geld over hebben gehouden.

Voorkom een boete

In Nederland bent u verplicht om een auto, motor of brommer, die op uw naam staat, te verzekeren. Als u de verzekering zomaar opzegt (omdat ze kapot bij u thuis staan bijvoorbeeld), dan krijgt u een boete van € 400! Vergeet dus niet om het kenteken te schorsen. Dan kunt u er alleen niet meer mee de openbare weg op.

Uw gegevens

Omdat er binnen een paar jaar nog steeds op een verzekering geclaimd kan worden die stopgezet is, moeten we uw gegevens nog een tijdje bewaren. We laten uw digitale Verzekeringsmap dus gewoon in onze ‘kast’ staan, zodat u nog steeds bij ons in kunt loggen als u dat wilt. En mocht u toch weer een verzekering willen afsluiten? Ga vooral uw gang!

Uw verzekering bij InShared wijzigen

Ik heb een nieuwe auto/brommer/motor

Gefeliciteerd. Een nieuw vervoersmiddel, altijd leuk. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe verzekering bij. U logt in op de website en komt automatisch in uw digitale Verzekeringsmap. Bij uw huidige auto- of motorverzekering vindt u de button ‘Ik heb een nieuwe auto/motor’. U kiest daarna of u een verzekering wilt vervangen of toevoegen. En omdat uw gegevens allemaal al in ons systeem zitten is de rest een fluitje van een eurocent.

Heeft u een nieuwe brommer? Zeg dan in uw digitale Verzekeringsmap uw huidige verzekering op (zie 'Hoe zeg ik mijn verzekering op?'). Daarna sluit u gewoon een splinternieuwe af. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat uw premie anders wordt. Die is namelijk afhankelijk van het soort vervoersmiddel

> Inloggen mijn verzekeringsmap

Nieuw voertuig

Ik ga verhuizen

Voor alle verzekeringen behalve onze Woonverzekering, hoeft u alleen uw adresgegevens aan te passen in uw digitale Verzekeringsmap. Log in op de site en klik aan de linkerkant op ‘Persoonsgegevens’. Klik op ‘Gegevens aanpassen’ in het blokje ‘Woonadres’ en vul uw nieuwe adres in. Klaar.

Heeft u wel een Woonverzekering? Dan moet u die natuurlijk wel even opzeggen (zie 'Hoe zeg ik mijn verzekering op?') en een nieuwe afsluiten op uw nieuwe stek. Het kan zijn dat uw premie anders wordt, die is namelijk afhankelijk van het soort huis en de omgeving waar u in woont.

> Inloggen mijn verzekeringsmap

Verhuizen

Overstappen naar InShared?

Opzeggen is jammer genoeg niet bij alle verzekeraars zo makkelijk als bij ons. Maar wij helpen u natuurlijk graag overstappen naar InShared met onze handige Overstaphulp.

we all benefit