Annulerings­verzekering

Annulerings­­verzekering

Met de voordelige Annuleringsverzekering van InShared krijgt u geld terug als u ineens niet op reis kunt of als u eerder terug moet. Iets waar u natuurlijk liever niet over nadenkt. Wel heel erg fijn dat wanneer iets onverwachts gebeurt, de financiële gevolgen in ieder geval verzekerd zijn. Daar hoeft u zich dan geen zorgen over te maken.

Onderdeel van onze
reis­verzekering

Wat is een annuleringsverzekering?

Goede vraag! Zoals de naam al zegt, bent u met een annuleringsverzekering verzekerd als u uw reis moet annuleren. Deze verzekering biedt dekking als de reis niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken. Waarom dit nodig is, kan veel verschillende redenen hebben. Misschien is er een sterfgeval in de familie, krijgt u een bepaald visum niet rond of heeft u plotseling ernstige schade aan uw huis. Het is dan meer dan fijn dat u een annuleringsverzekering voor uw reis heeft.

Dekking Annuleringsverzekering

Voor een paar euro per maand sluit u een doorlopende Annuleringsverzekering af bij onze Reisverzekering (basisdekking). Dan krijgt u geld terug, als u ineens niet op reis kunt of als u eerder weg moet. Reist u alleen dan krijgt u maximaal €2.000 per reis. Voor een gezin is dat maximaal €6.000 per reis.

Wel verzekerd
Niet verzekerd
Eigen Risico

Annulering van uw reis:

  • Als u een reis heeft geboekt en die vanwege een onverwachte verzekerde gebeurtenis moet annuleren. Denk aan bijvoorbeeld ziekte, het verlies van uw baan of een stukgelopen huwelijk.
    - U krijgt dan de (gedeeltelijke) reissom en overboekingkosten vergoed
  • Bij voortijdige terugkeer: de reissom per niet gebruikte vakantiedag
  • Bij vertrekvertraging van meer dan 8 uur
  • Voor waarde is dat u de dekking Annulering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis heeft afgesloten

Bovenstaande is een samenvatting van onze dekking. Hoe u precies bent verzekerd staat in onze voorwaarden.

Waarom onze Annuleringsverzekering?

Maximaal verzekerd bedrag €6.000 per reis voor een gezin
Geen eigen risico
Overboekingskosten en reissom verzekerd

we all benefit

Voorwaarden

Wat vinden onze klanten van onze Reisverzekering?

Zij gingen u voor:

Vragen over de Annulerings­verzekering

1. Wanneer moet ik de Annuleringsdekking afsluiten?
2. Kan ik alleen een Annuleringsverzekering, zonder Reisverzekering, afsluiten?
3. Voor welk bedrag ben ik verzekerd met de Annuleringsdekking?
4. Is het mogelijk de maximale vergoeding bij de Annuleringsdekking te verhogen?
5. Wie zijn er bij mijn Annuleringsdekking verzekerd?
Bekijk alle veelgestelde vragen

Kan ik een reisverzekering zonder annuleringsdekking afsluiten?

De annuleringsverzekering voor uw reis kunt u bij ons niet zonder onze Reisverzekering afsluiten. Onze Reisverzekering is de basisdekking die u altijd moet hebben. Heeft u deze afgesloten, dan kunt u de Annuleringsdekking, de dekking voor Medische kosten en Voertuighulp Europa afsluiten. Een losse annuleringsverzekering afsluiten is bij ons dus geen optie.

Wie zijn er met een annuleringsverzekering voor uw vakantie verzekerd?

Onze Reisverzekering met Annuleringsdekking geldt voor de gezinssamenstelling die u heeft opgegeven bij het afsluiten van uw verzekering en voor eventuele reisgenoten. Stel dat u 2 volwassenen met kinderen heeft opgegeven, dan zijn u, uw samenwonende partner en uw kinderen verzekerd. Het is hierbij belangrijk dat de kinderen bij u of de andere ouder wonen of voor een studie of stage elders in Europa. Per polis verzekeren we maximaal 8 personen.

Annuleren zonder annuleringsdekking

De voorbereiding van een reis bestaat vaak uit veel geregel. Niet gek dat u in deze drukte een annuleringsverzekering vergeet af te sluiten. Een reden om dit klusje bovenaan uw to-do list te zetten als u een reis boekt, is omdat u zonder deze verzekering niet verzekerd bent. Als u de reis annuleert, moet u daarvoor betalen.

Annuleringsverzekering afsluiten na boeking

Het is geen punt als u na het boeken van uw vakantie nog een annuleringsverzekering afsluit. Hou er alleen wel rekening mee dat u bij de meeste verzekeraars dit binnen 7 dagen na het boeken van de reis moet regelen om de meeste situaties gedekt te hebben. Zo ook bij InShared. Sluit u de Annuleringsverzekering later af? Dan kunt u vaak toch een beroep doen op de verzekering. Het moet dan wel gaan om een situatie waar u 3 maanden vóór het afsluiten van de Annuleringsverzekering nog niets van afwist. En moet gaan om een situatie die wij verzekeren. Welke dat zijn, leest u terug in de voorwaarden.

Annuleringsverzekering online

Een annuleringsverzekering afsluiten is bij ons een fluitje van een cent. U regelt dit namelijk zelf online. Dat is met een paar drukken op de knop zo gepiept. Ook goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere verzekeraars kunt u bij InShared iedere dag uw verzekering online opzeggen.

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een reisverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!