Schadeverslag 2022

Voila! Het jaar 2022 in schadecijfers. Dat vinden wij ook niet het meest gezellige onderwerp om te delen, want een schade is nooit leuk. Maar omdat wij er voor u zijn als u schade heeft, laten we graag zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd.

Hart

De schades in 2022

In 2022 hebben we meer klanten dan ooit geholpen met hun schade. Dat doen we met liefde, want daar zijn wij als uw verzekeraar voor. In februari raasden er in 1 weekend 3 extreem zware stormen over ons land en dat heeft voor enorme schade aan huizen gezorgd. We reden in 2022 weer meer en we konden weer ouderwets op vakantie. Dat is heel fijn, maar dat betekende ook meer schades. De prijzen stegen enorm, ook die voor het herstellen van schades. We hebben al het geld uit onze schadepot nodig gehad voor schades. Er was dus geen geld over voor een Jaarbeloning. De schades zijn netjes voor u bijgehouden in ons schadeverslag. U leest precies wat er is gebeurd.

Watskeburt in 2022?

Bijna 1 op de 4 klanten claimde een schade in 2022

Bijna 1 op de 4 klanten claimde een schade in 2022.

Er waren bijna 24% meer schades aan woningen en inboedel

Er waren bijna 24% meer schades aan woningen en inboedel. Dat gebeurde bij 1 op de 6 klanten.

Op de Reisverzekering heeft 1 op de 9 klanten een schade geclaimd

Op de Reisverzekering heeft 1 op de 9 klanten een schade geclaimd. Een verdubbeling van het aantal claims ten opzichte van 2021.

1 op de 4 klanten had een autoschade, een stijging van ruim 8%

1 op de 4 klanten had een autoschade, een stijging van ruim 8%.

2 Heel bijzondere schades

Hartje motorkap

Een van onze klanten kreeg een berichtje van de leraar van een van zijn kinderen. De leraar had van het kind een heel bijzondere liefdesverklaring gekregen. Ze had namelijk een hartje op de motorkap van zijn auto gekrast. De leraar kon de verklaring wel waarderen, maar had deze liever op papier gehad…

Ruitje inslaan

Een klant had een ruitje ingeslagen op de sportschool en werd daarvoor aansprakelijk gesteld. Wat was er gebeurd? Hij was opgesloten in de sportschool na sluitingstijd. En had geen mobiel bij zich. Hij kon er dus niet meer uit! Hij heeft zich weten te bevrijden door een ruitje in te slaan. Blijkbaar was er niet gecontroleerd of het pand wel leeg was en zo was onze klant opgesloten. De aansprakelijkheid hebben we uiteindelijk afgewezen.

Uw auto, uw huis, uw fiets, een reis of bijvoorbeeld rechtsbijstand. Bij InShared kunt u zich overal voor verzekeren. Topverzekeringen, goede voorwaarden en een lage premie! En iedere verzekering telt mee voor uw Jaarbeloning. Bereken nu eenvoudig uw voordeel.

8.1