Tips en handige weetjes bij schade

Wat moet je doen als je zelf je brommerschade wil verhalen bij de tegenpartij of als de dader van je parkeerschade geen briefje heeft achtergelaten? Is het misschien handig om de autoschade niet te claimen en zelf te betalen? Hier vind je tips en handige weetjes over waar je aan moet denken bij schade.

Schademelden

De tips bij schade:

 • Blijf rustig en vriendelijk, ook al bent u geschrokken.
 • Bent u met iemand anders gebotst en bent u het eens over wiens ‘schuld’ het was? Vul dan altijd het schadeformulier in, ook als de tegenpartij schuldig is aan de schade. Bij het online schademelden, kunt u dat document namelijk uploaden. Hoe meer gegevens (zoals bijvoorbeeld ook een politierapport) onze medewerkers meteen bij uw melding binnenkrijgen, hoe sneller het proces verloopt.
 • Maak een foto van de situatie met uw telefoon, maar alleen als dat geen gevaarlijke situatie oplevert.
 • Zijn er getuigen? Vraag ze dan om hun naam en telefoonnummer als dat relevant is. Bijvoorbeeld als er meerdere partijen betrokken zijn.
Rob tips

Hoe kan u uw brommerschade verhalen wanneer u een WA verzekering heeft ?

Wanneer u uw brommer WA verzekerd heeft, dan bent u alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen brommer is dus jammer genoeg niet verzekerd.

 • Niet uw schuld
  U vindt dat de schade niet uw eigen schuld is, maar die van iemand anders en u wilt uw schade dan ook op de tegenpartij verhalen. Logisch. Maar als u alleen een WA verzekering heeft en geen Rechtsbijstandverzekering bij ons heeft afgesloten, kunnen wij u daar helaas niet mee helpen. U zult het dus zelf moeten doen, maar we leggen u wel graag even uit hoe dat moet. Het kan op twee manieren:
 • Schade verhalen via uw Rechtsbijstandsverzekeraar
  Heeft u ergens anders wel een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan kunnen zij u waarschijnlijk helpen met het verhalen van de schade.
 • Zelf de schade verhalen bij de tegenpartij
  Als u geen rechtsbijstandverzekering heeft, moet u zelf contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij. U vindt de gegevens van die verzekeraar op de groene kaart van de tegenpartij en eventueel op het Europees Schadeformulier die u allebei heeft ingevuld. De verzekeraar van de tegenpartij zal dan aangeven wat u verder moet doen. Zo beoordelen zij of er een expert moet komen om de schade aan uw voertuig te laten vaststellen. Het is dus belangrijk dat u uw voertuig nog niet laat repareren. Ook zullen ze vragen om uw ingevulde schadeformulier.

Waar kan ik de status van mijn schade terugvinden?

 • Even inloggen, klikken op 'Mijn schades' en u bent 24/7 op de hoogte.
 • In uw schademap staan o.a. uw melding, afspraken en e-mails naar de tegenpartij.
 • Is hier niets te vinden? Dan kunt u ons een mail sturen of bellen tijdens werkdagen van 9.00-17.00 op 071 364 17 62 (optie 4).
Schadestatus

Schade zonder dader?

Helaas, u heeft schade door een ander motorvoertuig en de veroorzaker heeft geen briefje achtergelaten. Daar hebben wij net zo'n hekel aan als u! Maar gelukkig is er voor dit soort gevallen het Waarborgfonds.

Wat hebben we nodig?

 • Online schademelding. U meldt uw schade online.
 • Aangifte bij de politie. Het Waarborgfonds stelt wel de eis, dat de politieaangifte binnen 14 dagen na constatering van de schade wordt gedaan.
 • Verklaringen van één of meer getuigen die kunnen bevestigen dat de auto onbeschadigd werd achtergelaten, er in de tussentijd niet met de auto is gereden en dat hij in dezelfde parkeerstand met schade is teruggevonden.
 • Een ingevuld schadeformulier.
 • Schaderapport. We hebben ook een schaderapport nodig, dat u door ABS Autoherstel moet laten maken. Als u erbij zegt dat het voor het Waarborgfonds is, dan weten zij meteen wat er nodig is voor het rapport.

Hoe werkt online schade­melden?

Gewoon snel, makkelijk en duidelijk. Helemaal online, zoals u van ons gewend bent

> Bekijk hoe het moet

Letselschade wat nu?

U heeft letsel opgelopen bij een ongeval. Dat is heel vervelend. Wij wensen u dan ook alvast een spoedig herstel toe. Of u nu klant bent bij InShared of ergens anders. In onze speciale flyer leggen wij u graag even uit hoe we omgaan met letselschade en wat u van ons kunt verwachten.

we all benefit