Met de fiets op vakantie

Mountainbike (MTB) en racefiets verzekeren

Bijna niets geeft zo’n groot vrijheidsgevoel als crossen op een mountainbike of racefiets. Wilt u uw kostbare fiets goed verzekeren? Dan bent u bij onze Fietsverzekering aan het juiste adres.

Ik ben de chatbot. Waar gaat uw vraag over?

Waarom uw mountainbike (MTB) of racefiets verzekeren

Door de bossen sjezen met uw mountainbike of lange afstanden afleggen op uw racefiets. Iedereen die graag úren doorbrengt op de fiets, weet hoe heerlijk dat is. Staat er een mountainbike of racefiets in uw schuur, dan weet u ook dat er een flink prijskaartje aan deze fietsen hangt. De kosten bij schade of diefstal lopen daarom al snel op. Ook zijn deze luxe scheurmonsters in trek bij criminelen. Reden genoeg dus om uw mountainbike of racefiets te verzekeren met onze Fietsverzekering.

Diefstalverzekering of Allriskverzekering?

Voor uw mountainbike of racefiets hebben wij twee verzekeringen in de aanbieding. Welke past het beste bij u en uw stalen ros?

Diefstalverzekering

Als fietsendieven het op uw mountainbike of racefiets hebben gemunt, bent u met onze diefstalverzekering gelukkig wereldwijd goed verzekerd tegen diefstal of schade door diefstal. MTB en racefietsen zijn een populair doelwit bij dieven. Daarom gelden er strengere eisen dan bij een gewone fiets. Zet uw fiets altijd en overal op slot (met ART categorie 2-slot, eventueel elektronisch met E+). Staat de fiets buiten? Zet hem dan vast aan een boom of lantaarnpaal of iets anders dat aan de grond verankerd is. Dan verzorgen wij de rest als het toch misgaat. Staat de fiets in een afgesloten ruimte? Dan is uw racefiets of MTB alleen verzekerd voor diefstal bij sporen van braak. De eerste 3 jaar krijgt u 100% van de aankoopwaarde terug als u de bon bewaard heeft. Heeft u geen bon meer? Dan vergoeden wij de dagwaarde.

Allriskverzekering

Met onze allrisk fietsverzekering bent u niet alleen op en top verzekerd bij diefstal, maar ook bij schade door een ongeluk of als uw mountainbike of racefiets omvalt of omwaait. Bent u klunzig aangelegd? Geen punt! Ook schade die u per ongeluk zelf maakt is met deze verzekering gedekt.

Extra: Thuisbrengservice bij pech

Als u geen zin heeft om uren met een lekke band in the middle of nowhere te staan, is onze Thuisbrengservice bij pech iets voor u. Met deze aanvullende dekking krijgt u hulp van onze alarmdienst als u pech heeft met uw mountainbike of racefiets en niet verder kunt rijden.

Goed om te weten: wij helpen u met deze dekking alleen in Nederland en tot 30 kilometer vanaf de Nederlandse grens.

Voor hoeveel ben ik verzekerd?

Wij vergoeden maximaal het bedrag waarvoor u uw fiets en accessoires bij ons verzekerd heeft. U vindt dit bedrag in uw digitale Verzekeringsmap. Bovenop dat bedrag zijn de accessoires die u koopt nadat u de verzekering afgesloten hebt tot maximaal € 200,- verzekerd.

Bereken uw premie