Alles over declaraties van uw Dierenverzekering

Alles over declaraties van uw Dieren­verzekering

Op zoek naar informatie over het indienen van declaraties voor uw Dieren­verzekering? Zoek niet verder: hier staan de veelgestelde vragen op een rij.

Hoe kan ik een declaratie voor mijn Dieren­verzekering indienen?

Een declaratie indienen voor uw Dieren­verzekering is zo gepiept. Zodra u bent ingelogd in uw digitale Verzekeringsmap klikt u op 'Schademelden'. Volg daar alle stappen en de rest wijst zich eigenlijk vanzelf.

Declareer uw nota's

Moet ik binnen een bepaalde termijn declareren?

Nota's kunt u tot en met 36 maanden na de behandeldatum indienen. Maar hoe eerder u de declaratie indient, hoe sneller wij het voor u kunnen regelen. Het declareren is zo gepiept, in uw digitale Verzekeringsmap. Zijn ze ouder? Helaas, dan kunt u ze niet meer declareren.

Stellen jullie nog eisen aan mijn dierenarts?

Uw dierenarts moet bij de overheid geregistreerd zijn en moet dit werk doen in een kliniek of praktijkruimte in Nederland (maar geen mobiele praktijk). Een dierenarts in de grensstreek met België en Duitsland mag ook, zolang die in die landen ook als dierenarts erkend is. Specialisten moeten zijn ingeschreven bij het Nederlands Veterinair Specialistenregister of als Europees specialist.

Stellen jullie nog eisen aan dierfysiotherapeuten?

Wordt uw huisdier doorverwezen door de dierenarts naar een dierfysiotherapeut? Als u de Extra dekking heeft bij uw Dieren­verzekering, dan kunt u daar de kosten (tot € 250) voor declareren. Fysiotherapeuten moeten wel zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Op deze pagina ziet u welke therapeuten zijn aangesloten.

Stellen jullie nog eisen aan diergedragstherapeuten?

Verwijst uw dierenarts uw huisdier door naar een diergedragstherapeut? Als u de Extra dekking heeft bij uw Dieren­verzekering, dan kunt u daar de kosten (tot € 250) voor declareren. De gedragstherapeut moet zijn aangesloten bij het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD). De lijst daarvan vindt u hier.

Stellen jullie nog eisen aan homeopathische dierenartsen?

Is uw huisdier doorverwezen door de dierenarts naar een homeopathische dierenarts? Als u de Extra dekking heeft bij uw Dieren­verzekering, dan kunt u daar de kosten (tot € 250) voor declareren. De homeopathische dierenarts moet staan op de lijst van erkende homeopathische dierenartsen. Die lijst vindt u hier.

Stellen jullie nog eisen aan veterinaire acupuncturisten?

Wordt uw huisdier doorverwezen door de dierenarts naar een veterinaire acupuncturist? Als u de Extra dekking heeft bij uw Dieren­verzekering, dan kunt u daar de kosten (tot € 250) voor declareren. De dierenarts die acupunctuur toepast moet wel op de lijst staan van Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten (SNVA). Op deze pagina ziet u wie daarbij is aangesloten.

Wat is de dekking van de Dieren­verzekering en welke kosten vergoeden jullie maximaal?

De dekking van de Dieren­verzekering hangt af van wat u kiest. Om het overzichtelijk te houden hebben we het hier op een rijtje gezet. En natuurlijk leest u het ook in onze voorwaarden.

Worden vaccinaties vergoed?

Een jaarlijkse gezondheidscheck en vaccinaties worden vergoed als u de Extra dekking van onze Dieren­verzekering heeft afgesloten. We vergoeden maximaal € 100 per kalenderjaar.

Is schade door mijn huisdier aan anderen ook meeverzekerd?

Nee, als uw huisdier schade veroorzaakt aan (spullen van) anderen is dat niet verzekerd met de Dieren­verzekering. Dan kunt u een beroep doen op uw Aansprakelijkheids­verzekering.

Veelgestelde vragen over de InShared Dieren­verzekering: