Ben ik dubbel verzekerd

Dubbel verzekerd door de Ongevallenverzekering?

In principe niet. De Ongevallenverzekering keert bij narigheid een vast bedrag uit, terwijl bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden (voor hetzelfde ongeluk) de daadwerkelijke kosten vergoedt.

Dubbel vangnet, niet dubbel verzekerd

Bij InShared waken we ervoor dat u niet dubbel verzekerd bent. Daar stemmen we onze verzekeringen op af. Toch kan het dat u voor één en hetzelfde ongeluk een beroep moet doen op meerdere verzekeringen. Omdat er schade is ontstaan aan zaken én personen. Uiteindelijk is dat vangnet alleen maar prettig. En omdat online schademelden bij ons tot in de puntjes is uitgewerkt, hoeft u alleen maar aan te geven wat er precies gebeurd is. Wij zoeken dan automatisch de goeie dekkingen voor u bij elkaar.

Verschil met auto- en woonverzekering

Simpel gezegd: met een auto- of woonverzekering is uw auto of huis verzekerd. Met de Ongevallenverzekering bent u zelf verzekerd, uw gezinsleden en uw eventuele passagiers. Dat betekent dat u bij een auto-ongeluk zowel uw autoverzekering als (in de ergste gevallen) uw ongevallenverzekering nodig hebt. Niet dubbel verzekerd, maar wel dubbel zo zeker dus.

Verschil met reisverzekering

Stel dat u iets overkomt in het buitenland. Uw been moet in het gips na een mislukte afdaling op de ski’s. Dan zorgt de Reisverzekering ervoor dat de belkosten, extra verblijfkosten of noodzakelijk ziekenvervoer vergoed worden. Plus de daadwerkelijke kosten voor een medische behandeling. Terwijl die behandeling bij de Ongevallenverzekering tot maximaal € 1.000 vergoed wordt. De Ongevallenverzekering is met name gericht op blijvend letsel of overlijden en keert dan een vast bedrag uit. Om het slachtoffer of de nabestaanden niet meteen met financiële zorgen op te zadelen.

Is er overlap met de verplichte zorgverzekering?

Iedereen is Nederland is verplicht verzekerd voor medische zorg. Waarom dan ook nog een ongevallenverzekering? Daarmee verzekert u zich extra tegen zwaar letsel of overlijden. De Ongevallenverzekering keert dan een vast bedrag uit, onafhankelijk van de kosten.

Bereken uw premie