Bescherm uw huisdier tegen de hitte met deze tips

Laatst gewijzigd op: 25 januari 2024

De zon straalt fel en de temperaturen stijgen - het is zomer! Terwijl u zich insmeert en ijsjes slurpt, vergeet dan niet dat onze harige vrienden ook extra zorg nodig hebben. Hier zijn wat slimme tips om ervoor te zorgen dat uw trouwe metgezel koel en veilig blijft terwijl het kwik stijgt.

Verkoeling voor uw hond

Pas op voor oververhitting

Let goed op de tekenen van oververhitting. Veel hijgen, kwijlen, sloomheid - het zijn signalen dat het tijd is om actie te ondernemen en uw huisdier wat afkoeling te geven.

Altijd water paraat

Net zoals wij dorst hebben, hebben onze dierenvrienden ook behoefte aan water. Helaas kunnen zij alleen niet zelf naar de kraan lopen. Zet dus op een paar plekken wat waterschalen neer. Denk aan binnen en buiten, zo kan uw beestje makkelijk een slokje nemen!

Lekker plekje in de schaduw

Velen houden van die heerlijke zonnestraaltjes, maar een beetje schaduw voor uw huisdier is geen overbodige luxe. Creëer een fijne schaduwplek met een parasol of zet een stoel onder een boom voor schaduw.

Probeer hete pootjes te vermijden

Heeft u ooit op een warme stoep gelopen zonder schoenen? Alsof u op hete kolen loopt! Onze huisdieren lopen in zekere zin altijd zonder schoenen. Beweging is goed, maar oververhitting is dat niet. Houd de wandelingen daarom wat korter en vermijd de heetste momenten. Speel en ren wat later, als het buiten afgekoeld is. Of ga lekker vroeg op pad en geniet van de zonsopgang!

Auto werkt als een broeikas

De auto kan sneller een sauna worden dan u misschien denkt. Laat uw huisdier nooit achter in een auto op een hete dag. Zelfs met het raampje op een kiertje kan het binnen gevaarlijk heet worden.

Chillzone binnenshuis

Airconditioning is niet alleen voor mensen. Als u een koele plek nodig heeft, geldt dat ook voor uw harige vriend. Zet een ventilator aan, of maak gebruik van een raampje om frisse lucht binnen te laten. Laat die haren maar wapperen!

Waterplezier voor iedereen!

Veel huisdieren genieten enorm van spelen met water! Zet een waterspuit of sproeier op en zie ze genieten van dat verfrissende gevoel.

Een zorgeloze zomer

Maak de zomer geweldig voor u en uw huisdier met deze slimme tips. Vindt u de zomer toch een spannende periode voor uw harige vriend? Bijvoorbeeld omdat het beestje al wat ouder is? Dan kan een dierenverzekering uitkomst bieden. Zo kunt u onbezorgd van de zomer genieten, wetende dat uw huisdier veilig en gelukkig is.

Wat voor slimme tips zoekt u?