Slimme tips over veiligheid
“Een gewaarschuwd mens telt voor 2.” Tja, een open deur, maar dat maakt het niet minder waar. Daarom leest u hier onze Slimme tips die helemaal in het teken staan van veiligheid.
Slimme tips over veiligheid
Veilig fietsen met een e-bike? De 9 beste tips
Is het een scooter, is het een brommer? Nee, dat is het niet. Het is een e-bike, een razendsnelle fiets. Dit zijn de 9 beste veiligheidstips voor iedereen met een e-bike.
Lees meerZondag is de veiligste dag van de week
Zondag is de veiligste dag van de week, constateerde het Verbond van Verzekeraars. Op welke dag worden juist de meeste schades geclaimd? En wat is de veiligste provincie van Nederland?
Lees meerSchoorsteenbrand voorkomen?
Naast een bron van gezelligheid, is een schoorsteen ook een bron van gevaar. In Nederland zijn er jaarlijks meer dan 2000 schoorsteenbranden. Hoe kunt u die voorkomen?
Lees meerHet gevaarlijkste weer om in te rijden
Regen, storm, sneeuw en een laagstaande zon. Het maakt autorijden er niet makkelijker op. Met deze tips komt u toch zonder brokken op uw bestemming.
Lees meerVeilige sloten: dit moet iedereen weten
Voor inbrekers is het vaak kinderspel om een huis binnen te komen. Dat heeft alles te maken met de sloten. Tijd om daar verandering in te brengen!
Lees meerHet geheim van veilig rijden in storm
In de herfst en winter is het altijd wel een keer bingo: windkracht 9 of meer op de schaal van Beaufort. Gaat u ondanks dit noodweer toch de weg op? Lees dan eerst onze tips om veilig te rijden bij storm.
Lees meerDe belangrijkste weetjes over de autogordel
Wie in de auto stapt, doet de gordel om. U denkt er waarschijnlijk niet eens bij na. Maar heeft u er ooit over nagedacht wat de boete is voor rijden zonder gordel?
Lees meerOnmisbare tips voor een veilige barbecue
Bij zomerse temperaturen toveren we massaal de barbecue uit de schuur. Meer dan gezellig, maar niet zonder risico’s. Met deze tips houdt u het veilig.
Lees meer6 manieren om inbreken (bijna) onmogelijk te maken
Een paar minuten is voor inbrekers vaak genoeg om een huis binnen te komen en waardevolle spullen mee te nemen. Steek daar een stokje voor met deze tips.
Lees meerWat niemand weet over rotondes
Rotondes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar is een rotonde veiliger dan een kruising? En is een extra rondje over de rotonde eigenlijk strafbaar?
Lees meerChecklist: zijn uw banden aan vervanging toe?
We geven toe: autobanden zijn niet de leukste dingen om geld aan uit te geven. Maar ze zijn wel één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Dankzij deze checklist weet u wanneer het tijd is voor een spiksplinternieuwe set.
Lees meerUw huis beter beveiligen?
Bij InShared zijn we gek op preventie. Want als we samen schade voorkomen, houden we ook samen geld over. Dus toen Homies ons benaderde voor een samenwerking, hoefden we niet lang na te denken.
Lees meer8 tips voor een inbraakvrije kerst
Inbreken lijkt een nieuwe kersttraditie. Tijdens de kerstdagen wordt er 2 keer zoveel ingebroken als normaal. Hoe zorg je dat er niet wordt ingebroken als je aan het kerstdiner zit?
Lees meerWaarom de juiste bandenspanning zo belangrijk is
Of de auto genoeg benzine heeft, geen deuken heeft en schoon is, vindt bijna iedereen interessanter dan de bandenspanning. Maar wist u dat het heel belangrijk is dat uw banden de juiste bandenspanning hebben?
Lees meerWanneer moet je de ruitenwissers vervangen?
Het is een klusje dat waarschijnlijk niet bovenaan uw to-do list staat: de ruitenwissers vervangen. Toch is het heel belangrijk om veilig te blijven rijden. Want ja, ruitenwissers zijn echt meer dan een strookje rubber.
Lees meerBrandveilige feestdagen: zo voorkomt u ongelukken
December is niet alleen dé feestmaand, maar ook de maand waarin veel ongelukken gebeuren. Steek daar een stokje voor met deze tips voor brandveilige feestdagen.
Lees meerAppen op de fiets, waarom is dat niet verstandig
Na een lange werkdag stapte Lianne op de fiets. Ze haalde haar telefoon uit haar broekzak om haar vriend te appen. Net op het moment dat ze moest oversteken.
Lees meerAlcohol in het verkeer: hoe zit dat precies?
Alcohol en autorijden gaan niet samen. En toch is er vanuit de wet een promillage vastgesteld van 0,5 procent, wat ongeveer gelijk staat aan twee glazen alcohol. Hoe zit dat nou: alcohol in het verkeer?
Lees meerFietsongevallen voorkomen? 6 belangrijke tips
Nederland is een fietsland. Jaarlijks leggen we zo’n 15 miljard kilometer af op onze stalen rossen, bleek uit cijfers van het CBS. Niet gek dus dat in ons land relatief veel fietsongevallen gebeuren.
Lees meer8 fabels over de accu van uw auto
Pech onderweg wordt het vaakst veroorzaakt door een niet-werkende accu. Reden genoeg om meer te leren over dit belangrijke onderdeel van uw bolide. Wij helpen 8 fabels uit de wereld.
Lees meerDe meest gestelde vragen over de grote beurt
Waarom heeft een auto een grote beurt nodig? Wat is het verschil tussen een grote en kleine onderhoudsbeurt? En hoe duur is een grote beurt?
Lees meerDit vertelt de boordcomputer van uw auto
De auto’s die nu uit de fabriek rollen zijn net rijdende computers. Bijna alles wat er onder de motorkap gebeurt, kunt u op de boordcomputer aflezen. Maar wat vertelt deze vernuftige uitvinding precies?
Lees meerAuto winterklaar maken? De 6 belangrijkste tips
Met de winter op komst, is het tijd om de auto winterklaar te maken. Dat betekent: winterbanden monteren, accu controleren en meer.
Lees meerOnmisbare documenten voor iedere automobilist
Als u met uw bolide op stap gaat, is niet alleen uw autosleutel onmisbaar. Er zijn ook documenten die u altijd – maar dan ook echt altijd – bij u moet hebben. Wij geven een handige checklist zodat u ze nooit vergeet.
Lees meerIn welke landen is een dashcam verboden?
Hoe handig een dashcam ook is, niet in alle landen is het gebruik toegestaan. Wanneer u uw dashboardcamera beter thuis kunt laten, leest u in dit artikel.
Lees meerDe meest gestelde vragen over tanken
Is het tanken van goedkope brandstof slecht voor je auto? Wat moet je doen als je de verkeerde brandstof hebt getankt? En waarom is tanken langs de snelweg duurder?
Lees meerElektrische auto? Dit moet u weten over de laadpaal
Als er iets is waar iedereen met een elektrische auto aan moet geloven, dan is het wel aan een laadpaal. Voor deze mensen verzamelden wij daarom de belangrijkste weetjes over laadstress, laadpassen en laadpalen.
Lees meerWaarom een wensballon heel brandgevaarlijk is
De wensballon is uit Azië overgewaaid en wordt in ons kikkerlandje steeds vaker opgelaten bij speciale gelegenheden. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat deze ballonnen héél brandgevaarlijk zijn.
Lees meerE-bike kopen - 4 dingen die iedereen wil weten
Bijna 40% van de verkochte fietsen is tegenwoordig elektrisch. Heeft u een e-bike op het oog? Lees dan eerst dit artikel. Wij vertellen u alles wat u over deze stekkerfietsen moet weten.
Lees meerWat (bijna) niemand weet over de airbag
De airbag – ook wel ‘plofzak’ genoemd – is een uitvinding die al veel levens heeft gespaard. Toch weten we maar weinig over deze redder in nood. Hoogste tijd voor verandering dus!
Lees meerE10 brandstof: wat iedere automobilist moet weten
Vanaf 1 oktober 2019 staat bij tankstations E10 op het ‘menu’. Wij zetten de belangrijkste feiten over deze nieuwe brandstof voor u op een rij.
Lees meerGevaarlijke lithium-accu smartphones & e-bikes
Smartphones, laptops, powerbanks, e-bikes en elektrische tandenborstels hebben 1 ding gemeen: de lithium-accu. Heel handig, maar ook ontzettend brandgevaarlijk.
Lees meerDe 5 meest gemaakte tankfouten
Tanken is een routineklusje. We doen het hup, hup, hup en knorren binnen een paar minuten weer verder. Logisch dat er dan wel eens iets misgaat.
Lees meer6 onverwachte oorzaken van woningbrand
Dat brand vaak in de wasdroger en schoorsteen ontstaat, is natuurlijk geen nieuws. Maar kent u ook deze minder bekende oorzaken van brand in huis?
Lees meerWaarom rolluiken levensgevaarlijk zijn bij brand
Ja ze maken de (slaap)kamer lekker donker en helpen tegen geluidsoverlast. Maar rolluiken hebben één flink nadeel: ze zijn levensgevaarlijk bij brand.
Lees meerIs rijden met slippers strafbaar?
Op een warme zomerdag zijn slippers de uitvinding van de eeuw. Maar mag je met slippers aan autorijden? Of riskeer je dan een flinke boete?
Lees meerSteeds minder woninginbraken in Nederland
Het aantal woninginbraken in Nederland is in 7 jaar tijd meer dan gehalveerd. Goed nieuws dus! Maar hoe zorgen we ervoor dat er komend jaar nóg minder ingebroken wordt?
Lees meerAuto huren op vakantie? Dit zijn de valkuilen
Met je gehuurde auto langs de Spaanse kust of door de Franse Alpen knorren, geeft een groot gevoel van vrijheid. Er is alleen een flinke maar: een auto huren blijft een gok.
Lees meerLange autorit? Zo blijft u wakker achter het stuur
Tijdens een lange autorit is één ding onvermijdelijk: het gevreesde inkakmoment. Lijkt onschuldig, maar is het niet. Moe autorijden is namelijk net zo gevaarlijk als rijden met een slok op.
Lees meerDe grootste fabels over zomerbanden
In de zomer horen er zomerbanden onder uw auto. Maar zijn zomerbanden niet gewoon een slimme marketingtruc? En bespaar je geen geld als je het hele jaar op zomerbanden rijdt?
Lees meerDit zegt de kleur van uw uitlaatgas
Uitlaatgas hoort kleurloos en bijna onzichtbaar te zijn. Is het wit, blauw of zwart van kleur? Dan is de kans groot dat er iets mis is met de motor. Wij vertellen wat u in zo’n geval moet doen.
Lees meerZo kunt u aquaplaning voorkomen
‘Regen is een zegen’, wordt er wel gezegd. Voor de landbouw is een flinke plensbui op z’n tijd meer dan welkom. Alleen voor automobilisten is het eerder een vloek dan een zegen. Regen kan namelijk aquaplaning veroorzaken.
Lees meerOp wintersport? Hier zijn winterbanden verplicht
Naast ski’s, skikleding en een reisverzekering is er nog iets onmisbaar als u op wintersport gaat: winterbanden. Deze sneeuwschoenen voor uw auto zijn in veel landen zelfs verplicht.
Lees meerWaarom u inbrekers in de spotlights moet zetten
Inbrekers houden er niet van om in de spotlights te staan. Daarom is het ook zo’n goed idee om buitenverlichting met een bewegingssensor te kopen.
Lees meerDe slimste plek om uw autosleutel te bewaren
Keyless entry is ideaal. Maar wist u dat sleutelloze auto’s een makkelijke prooi zijn voor dieven? Bewaar uw autosleutel daarom op een slimmere plek om autodiefstal te voorkomen.
Lees meerIs het leegrijden van de brandstoftank gevaarlijk?
Rijdt u net lekker op de snelweg, knippert het brandstoficoontje. Is het gevaarlijk om de tank bijna leeg te rijden of is het juist beter voor de auto?
Lees meerDe gevaarlijkste rotondes van Nederland
Rotondes zorgen niet alleen voor veel ergernissen in het verkeer, maar ook voor veel ongelukken. Deze rotondes zijn berucht in Nederland.
Lees meerDit zijn de gevaarlijkste wegen ter wereld
Door het centrum van Parijs rijden, lukt bijna niemand zonder klotsende oksels. Maar vergeleken met de gevaarlijkste wegen van de wereld, is dat een peulenschil.
Lees meer8 goede voornemens voor uw auto
Ieder jaar worden de bekende voornemens weer van stal gehaald: afvallen, gezonder eten en meer sporten. Maar heeft u al aan deze goede voornemens voor uw auto gedacht?
Lees meerZo brandveilig is uw kerstverlichting
Een kerstboom zonder kerstverlichting is geen kerstboom. Alleen kan deze gezellige versiering voor veel ongelukken zorgen. Met deze checklist blijft het veilig.
Lees meerHeeft iedereen een hittemelder en gasmelder nodig?
Dat een rookmelder onmisbaar is, staat vast. Maar geldt dat ook voor een hittemelder en gasmelder? Wij zochten het voor u uit.
Lees meerHoe veilig is een zebrapad?
Dikke witte strepen op de weg die het makkelijker maken om over te steken: een zebrapad. Maar hoe veilig is het eigenlijk?
Lees meerGeen richtingsgevoel? Dit is de oorzaak
Terwijl de 1 een stad binnen een dag als zijn broekzak kent, kan de ander na jaren nog niet zonder navigatie op stap. Hoe komt dat?
Lees meerVerkeersborden die (bijna) niemand kent
We kunnen simpelweg niet zonder verkeersborden. Ze wijzen ons op belangrijke verkeersregels en voorkomen dat het een chaos wordt op de weg.
Lees meerDit zijn de eerlijkste provincies van Nederland
Wat doet u als het kapsel van een vriend of vriendin verknipt is? En als u een deuk in iemands auto heeft gereden? Deze 2 provincies zijn de heilige boontjes van Nederland.
Lees meerWat er gebeurt als u 112 belt
De telefoon in de meldkamer staat iedere dag roodgloeiend. Weet u wanneer u 112 moet bellen? En welke vragen dan worden gesteld?
Lees meerDit wist u nog niet over alcohol in het verkeer
Met bier, wijn of een cocktail achter het stuur is een heel slecht idee. Dat weet gelukkig (bijna) iedereen. Maar wist u dit al over het gebruik van alcohol in het verkeer?
Lees meerNeem altijd kopie van uw identiteitsbewijs mee
Steeds vaker wordt er een kopie van uw identiteitsbewijs gevraagd. Bij het huren van een auto bijvoorbeeld of het afsluiten van een huurcontract. Met deze tips houdt u het veilig.
Lees meerDit betekenen de kleurcodes
Groen, geel, oranje of rood. Het KNMI gebruikt deze waarschuwingskleuren als het weer een risico is. Maar weet u wat deze codes precies betekenen?
Lees meerDit wilt u van een brandweerman weten
Is een brandweerman extra voorzichtig? Hoe vaak is er vals alarm? En wat is de gouden tip om brand te voorkomen? Wij vroegen het.
Lees meerZiet u ook slecht in het donker?
Een wazige wereld met als enige houvast de witte strepen op de weg. Uit onderzoek blijkt dat 42% van de automobilisten moeilijk in het donker ziet. Wij geven tips voor een veilige autorit.
Lees meerHerkent u phising?
U opent een mail van uw bank en zonder dat u het doorheeft worden uw persoonlijke en zakelijke gegevens door cybercriminelen ontfutseld. Hoe bent u deze nepmails slim af?
Lees meer