Carpoolen naar de sneeuw

Laatst gewijzigd op: 25 februari 2016

Koffers gepakt en ski’s op het dak van uw auto? Ho, stop! U kunt er ook voor kiezen om deze wintersport eens te carpoolen. Niet alleen een goedkopere manier van reizen, maar u helpt ook meteen het milieu. Deze carpoolopties zijn er naar uw wintersportbestemming.

Carpoolen naar de sneeuw

Bij grote afstanden is het steeds populairder om gebruik te maken van carpoolbedrijf BlaBlaCar. Een goed teken, want 85 procent van de milieuvervuiling wordt door auto’s veroorzaakt. Een auto delen zorgt voor minder broeikasgassen en vervuilende stoffen in de lucht. En omdat er minder auto’s op de weg zijn, is de kans op een file ook kleiner. Zoekt u een lift? Begin dan hier met zoeken:

Rit naar de sneeuw

Wie een plek in de auto over heeft of er juist één zoekt, kan in deze Facebookgroep een bericht plaatsen. Meteen een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde passie voor skiën of snowboarden.

Go-Shred

De website Go-Shred richt zich alleen op wintersportbestemmingen. Zodra u aangemeld bent, kunt u hier een lift aanbieden of reageren op een aangeboden lift. Zo worden de dikke 900 km naar Kirchenberg ineens een stuk gezelliger.

BlaBlaCar

Bijna iedereen kent het carpoolbedrijf BlaBlaCar. In Nederland wordt het vooral gebruikt om een lift te vinden naar Berlijn. Voor typische wintersportbestemmingen, zoals Mayrhofen, Gerlos of Val Thorens is het aanbod minder groot. Wacht daarom niet te lang met zoeken om op tijd een plek te veroveren.

Wat voor slimme tips zoekt u?