Einde aan de autosleutel?

Laatst gewijzigd op: 24 maart 2016

Van een sleutel die u gewoon in het slot steekt tot één waarmee u de auto van een afstandje kunt openen. De laatste jaren heeft onze autosleutel al flink wat ontwikkelingen doorgemaakt. Volvo en Mercedes doen daar nog een schepje bovenop.

Einde aan de autosleutel?

Als het aan de Zweedse en Duitse autofabrikant ligt, gebruiken we binnenkort geen fysieke sleutel meer, maar een app onze mobiel. Daarmee kun je via Bluetooth de auto en kofferbak opendoen en de motor te starten. Vooral voor mensen met een deelauto is dat een uitkomst, omdat je meerdere sleutels in de app kunt opslaan en versturen naar vrienden, familie of buren. Dat maakt auto’s lenen en uitlenen een stuk makkelijker.

Handig autohuren

Volgens Volvo is de digitale sleutel ook voor verhuurmaatschappijen ideaal. In de app zit een functie waarmee u een huurauto kunt reserveren en betalen. Daarna wordt de sleutelcode meteen doorgestuurd. En door de GPS weet u precies waar uw huurauto geparkeerd staat. Handig hoor. Natuurlijk moet de nieuwe sleutel eerst goed getest worden. De digitale sleutel van Volvo wordt dit voorjaar op de luchthaven van Göteborg getest, Mercedes heeft deze testen al achter de rug. What’s next? Een auto die u kunt openen met uw vingerafdruk? Of met een scan van uw iris?

Wat voor slimme tips zoekt u?