Premie zwarte auto's hoger volgens Consumentenbond

Laatst gewijzigd op: 7 april 2016

De Consumentenbond heeft uitgevonden dat het bij een aantal verzekeraars duurder is om een zwarte auto te verzekeren dan eenzelfde uitvoering in een andere kleur. Omdat zwarte auto’s meer schade zouden rijden. Die aanname hebben we natuurlijk meteen zelf even onderzocht.

Premie zwarte auto's hoger volgens Consumentenbond

Black is beautiful

En wat blijkt? Als we naar alle schadegevallen van de afgelopen 5 jaar kijken, zien we dat de kleur van de auto niks te maken heeft met de kans op schade. De prijs, het vermogen van de motor en het gewicht van de auto spelen wel een rol. Bij ons betaalt u dus gewoon de premie die bij uw leeftijd en uw aantal schadevrije jaren past. Of u nou in een zwarte, groene of pimpelpaarse auto rondrijdt!

InShared Roze

Met onze neus in de cijfers kwamen we trouwens wel een ander leuk feitje tegen: mensen met een roze auto hebben aanzienlijk minder kans op schade! Of dat door de bestuurders komt of door de andere weggebruikers, die voorzichtiger omgaan met zo’n snoepje, weten we natuurlijk niet. Maar passend bij onze huisstijl is het wel… Lees hier het artikel van de consumentenbond

Wat voor slimme tips zoekt u?