Kosten Autoverzekering

Kosten Autoverzekering

Onderhoud, belasting, brandstof… Een auto kost flink wat geld. Daarom is het meer dan logisch dat de kosten van uw autoverzekering niet te hoog moeten liggen. Daar houden we bij InShared ook niet van. Maar hoe berekenen wij uw maandpremie?

Wat ben ik gemiddeld kwijt aan een autoverzekering?

Eerlijk is eerlijk: dat is een lastige vraag. Het hangt namelijk van veel verschillende dingen af. Denk dan aan het type en de waarde van uw auto, maar ook factoren waar u misschien niet zo snel bij stilstaat. Uw leeftijd, adres en het type brandstof van uw auto zijn ook van invloed. Zo hangt uw premie onder andere af van:

Uw auto

 • De waarde
 • Het gewicht
 • Het type
 • De leeftijd
 • De uitvoering
 • Soort brandstof

Uw gegevens

 • Het aantal schadevrije jaren
 • De leeftijd van de regelmatig bestuurder
 • Uw postcode
 • Het aantal kilometers per jaar

Zo betaalt iemand die wat ouder is minder premie dan iemand die net begint met rijden. En is een gloednieuwe Audi voor een hoger bedrag verzekerd dan een derdehands Volkswagen.

Welke dekkingen kan ik kiezen?

En dat is nog niet alles. Want ook de dekking die u kiest voor uw autoverzekering heeft invloed op uw premie. Niet zo gek, want hoe uitgebreider uw dekking, hoe meer premie u betaalt. Bij InShared zit dat gelukkig wel snor, omdat we niet houden van hoge premies. Welke dekkingen er zijn, zetten wij voor u op een rij:

WA verzekering

Iedere autobezitter in Nederland moet minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering hebben. Daarmee zijn andere mensen verzekerd als u schade maakt met uw auto. Denk bijvoorbeeld aan een botsing omdat u te laat remt of wanneer u uw caravan te strak parkeert en een andere auto raakt. Schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd.

Beperkt Casco verzekering

Bang voor grijpgrage handjes? Dan kunt u kiezen voor de Beperkt Casco verzekering . Naast de WA-dekking is uw auto dan ook verzekerd tegen diefstal. Ook is schade door brand en storm, plus ruitschade gedekt.

Beperkt Casco EXTRA verzekering

De Beperkt Casco EXTRA verzekering is een uitbreiding op de vorige verzekeringen. Schade aan anderen door brand, storm, diefstal en ruitschade, is gedekt. Maar ook schade bij aanrijdingen wordt voor de helft vergoed. Zelfs als het uw eigen schuld was. Dat maakt deze dekking dus EXTRA.

Allrisk verzekering

Toch volledig verzekerd zijn voor schade die u zelf heeft aan uw auto? Dan is de Allrisk verzekering wat u zoekt. Alle schade aan uw eigen auto is hiermee verzekerd. Het maakt dan niet uit of u de schade zelf veroorzaakt heeft of niet.

U raadt het misschien al: voor de WA-dekking betaalt u de minste premie en bij Allrisk de meeste premie. De dekkingen Beperkt Casco en Beperkt Casco EXTRA zitten qua premie er precies tussenin.

Bespaar op de kosten van uw auto

Bij InShared zijn we gek op slimme tips . Met deze tips kunt u vandaag nog besparen op de kosten van uw auto:

 • Rij rustig. Hoe hoger de snelheid, hoe meer brandstof er verbruikt wordt. Langzaam optrekken en op tijd schakelen doet wonderen
 • Check de bandenspanning. Wanneer de banden goed opgepompt zijn, slijten ze minder snel. Ook hoeft de motor dan minder hard te werken, wat benzine bespaart
 • Pak die spons en poetsen maar! Door zelf de auto te wassen bespaart u een hoop geld. Het is goed te doen met onze uitleg

Waarom zou ik mijn auto bij InShared verzekeren?

Bij InShared doen we dingen graag zo slim mogelijk. Daarom zit u bij het afsluiten van een verzekering zelf aan de knoppen en doen we er alles aan om samen schade te voorkomen. Want hoe minder schade, hoe meer geld er overblijft. En dat geven we weer terug in de vorm van een Jaarbeloning .

Dus, echt besparen op de kosten van uw autoverzekering? Bereken dan meteen uw premie.

Bereken nu uw premie