WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht in Nederland en betekent: Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarmee bent u gedekt voor alle schade die aan anderen toebrengt. Bij InShared kunt u uw auto goedkoop WA verzekeren en kunt u ook nog eens geld terugkrijgen via onze Jaarbeloning.

Beoordeling Autoverzekering

uit 7961 beoordelingen


Dekking WA autoverzekering

Met de WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die uw auto aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen auto is dus niet verzekerd.

Wel verzekerd

Schade die u zelf aan anderen toebrengt:

 • met uw auto
 • met een gekoppelde aanhangwagen/caravan/vouwwagen in het verkeer
 • aan een andere auto van uzelf
 • door afvallende lading
Bereken nu uw premie

Niet verzekerd

Schade aan uw eigen auto/aanhanger/caravan/vouwwagen. En ook:

 • bezittingen van degene die uw auto bestuurt
 • schade aan mensen die niet in uw auto mochten rijden
 • schade aan de lading van uw auto
 • schade tijdens laden en lossen
 • diefstal
Bereken nu uw premie

Eigen risico

€ 0

Bereken nu uw premie

Meer weten over de WA autoverzekering

Top 5 meest gestelde vragen over WA autoverzekeringen

1. Iemand anders rijdt in mijn auto. Is dat verzekerd?

Iemand die met uw toestemming af en toe in uw auto rijdt, is gewoon verzekerd. Maar gebruikt diegene uw auto het meest, dan moet u dat aangeven via uw digitale Verzekeringsmap. Diegene wordt dan namelijk een afwijkende bestuurder.

2. Is een autoverzekering wettelijk verplicht?

Ja, u bent wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-autoverzekering af te sluiten. Daarmee is de schade die u aan anderen toebrengt gedekt. Lees hier meer over de WA-autoverzekering.

3. In welke landen ben ik verzekerd met mijn Autoverzekering?

Uw auto is verzekerd in de landen die op uw Groene Kaart staan. Die vindt u in uw digitale Verzekeringsmap en kunt u zelf printen. U bent ook verzekerd als uw auto wordt vervoerd tussen landen die op uw Groene Kaart staan. Uw Autoverzekering is onder andere geldig in Nederland, Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee.

4. Hoe houdt InShared mijn schadevrije jaren bij?

U geeft bij het afsluiten van uw verzekering zelf uw schadevrije jaren op. Wij checken uw opgave met het systeem waar alle schadevrije jaren officieel geregistreerd staan. Voor ieder jaar dat u verzekerd bent bij InShared ontvangt u één schadevrij jaar extra. En als u schade heeft, dan trekken wij over het algemeen vijf schadevrije jaren af. Mocht u de verzekering bij InShared opzeggen, dan bepalen wij uw al eerder opgebouwde schadevrije jaren, de bij InShared opgebouwde schadevrije jaren en uw schades. Het totaal van deze som laten wij registreren en de verklaring ontvangt u per mail.

5. Ik gebruik mijn auto zakelijk. Kan ik deze bij jullie verzekeren?

In principe niet, sorry. Soms maken we een uitzondering voor personenauto's (geen lease) die op uw eigen naam of die van uw eenmanszaak staan en die alleen gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Voor deze 'zakelijke' verzekering moet u een apart account aanmaken, met een zakelijk rekeningnummer en mailadres, die niet gekoppeld zijn aan uw bestaande digitale Verzekeringsmap (als u die heeft). Ook goed om te weten: de cataloguswaarde van de auto en een eventuele schade-uitkering zijn inclusief BTW.

Bereken nu uw premie


 • Een van de laagste premies
 • De InShared Jaarbeloning

Welke Autoverzekering past bij u?

We hebben alle dekkingen nog even voor u op een rijtje gezet.

Aanvullende dekkingen voor extra zekerheid

Naast de WA verzekering hebben we natuurlijk nog de passagiers en pech op de weg. Ook die zijn bij InShared in goede handen.

Inzittenden

Maar hoe zit het eigenlijk met de mensen in de auto? Die kunt u goedkoop verzekeren met de Schadeverzekering Inzittenden

Heeft u al een Autoverzekering bij InShared? Ga dan naar uw digitale Verzekeringsmap en voeg de Schadeverzekering Inzittenden toe.

Pechhulp

Pech onderweg? Met de aanvullende verzekering Pechhulp komt EuroCross International +31 (0)71 364 17 62 meteen naar u toe, 24 uur per dag, 7 dagen per week. In Nederland, maar ook in de rest van Europa als u daarvoor heeft gekozen. En niet alleen bij een kapotte auto, maar ook als u bijvoorbeeld uw sleutels kwijt bent.

Heeft u al een Autoverzekering bij InShared? Ga dan naar uw digitale Verzekeringsmap en voeg pechhulp toe.

de Jaarbeloning van InShared.

In 1 zin: als we samen schade voorkomen en de kosten laag houden, dan blijven verzekeringen betaalbaar én houden we geld over voor de Jaarbeloning. We all benefit. Ok, 2 zinnen dan.

> Alles over de Jaarbeloning

Stap simpel over met onze Overstaphulp

Wilt u graag overstappen van uw huidige verzekeraar naar de WA autoverzekering van InShared maar ziet u op tegen dat 'gedoe'? Niet nodig, wij helpen u graag.

> Bekijk onze Overstaphulp
overstappen verzekering

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een autoverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!

we all benefit