Zo tankt u zo goedkoop mogelijk

Laatst gewijzigd op: | Door:

Zo tankt u zo goedkoop mogelijk

Benzine, diesel en LPG was al duur, maar door de verhoogde accijnzen zijn ze sinds 1 januari nóg duurder geworden. Wij geven daarom tips om zo goedkoop mogelijk te tanken.

1. Tank als het even kan in een dorp

Tanken in een dorp is een stuk goedkoper dan tanken langs de snelweg. Net zoals tanken bij een onbemand tankstation goedkoper is dan bij een bemand tankstation. Dat kan per liter wel €0,15 schelen. Rij daarom als het even kan een klein stukje om voor het goedkoopste tankstation.

2. Kijk waar u voor een prikkie kunt tanken in de buurt

Gelukkig leven we in 2018 en zijn er apps en websites genoeg die u vertellen waar u voor een prikkie kunt tanken. Op deze website ziet u waar het goedkoopste tankstation in de buurt is. Ook de app Jip is handig. Deze app houdt de actuele benzineprijzen in de gaten en wijst u de weg naar het goedkoopste tankstation in de buurt.

3. Tank op het juiste moment

Goed om te weten: maandag is de slechtste tankdag. Op deze dag geven tankstations meestal geen korting. Zaterdag is juist wel een goede dag om de tank te vullen, want dan stunten veel tankstation met hun prijzen. Let ook eens op of de prijzen in de ochtend, middag en avond verschillen. Waarschijnlijk bent u in de spits het meeste kwijt.

4. Kies voor een zuinige auto

Een open deur: kies voor een zo zuinig mogelijke auto. Onder andere de Ford Mondeo, Citroen C4 Cactus en Toyota Prius Hybrid staan bekend als zuinige auto’s. De Consumentenbond onderzocht wat de beste schone én zuinige auto’s zijn. U vindt hier de testresultaten. Of spaar voor een elektrische auto. Dan hoeft u helemaal niet meer te tanken.

Ook slim: zo min mogelijk brandstof verbruiken

Hoe minder brandstof u verbruikt, hoe minder u hoeft te tanken. Deze tips helpen u brandstof besparen:

  • Zorg dat de banden de juiste spanning hebben. Met de juiste bandenspanning kunt u tussen de 2% en 5% brandstof besparen. Bij bijna iedere tankstation kunt u de bandenspanning meten.
  • Rij niet te hard. U verbruikt dan alleen maar meer brandstof.
  • Gebruik optimaal de cruise-control. Door de cruise-control rijdt u op constante snelheid, waardoor u minder brandstof verbruikt.
  • Zet de airco alleen aan als het écht nodig is. Door de airconditioning te laten loeien, kunt u wel 30% meer brandstof verbruiken.

[bron: milieucentraal.nl, autoblog.nl]

Gerelateerde artikelen

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer Slimme tips >
we all benefit