nieuwwaarde auto

Nieuwwaarde van mijn auto en de premie

De premie van uw autoverzekering is afhankelijk van de nieuwwaarde van uw auto. De premie zal hoger zijn als de auto nieuw is dan als de auto al een paar jaar oud is. Dat komt omdat de reparaties aan een nieuwe auto duurder zijn dan aan een wat ouder model. Wilt u de nieuwwaarde van een auto bepalen? Wij leggen uit hoe u dat doet.

Autoverzekering en nieuwwaarde auto, hoe zit dat?

Als u een splinternieuwe auto koopt wilt u natuurlijk zekerheid dat daar niets mee gebeurt. Het jammere is alleen dat bij de meeste verzekeraars die nieuwwaarde auto wel gebruikt wordt om uw premie te berekenen, maar niet vergoed wordt als u daadwerkelijk een ongeluk met uw auto krijgt. Dan gaat namelijk de dagwaarde in werking (het bedrag dat uw auto op dat moment waard is) en die is altijd lager dan wanneer u hem net uit de showroom rijdt. De dagwaarde van uw auto hangt van een aantal factoren af, zoals: het aantal gereden kilometers, de leeftijd van de auto, de staat van onderhoud en de accessoires. Wilt u de dagwaarde van uw auto weten? Dat kan! Via deze handige tool vogelt u binnen een paar minuten de dagwaarde uit.

Verschil nieuwwaarde auto en cataloguswaarde

Naast de term nieuwwaarde, kom je ook de term cataloguswaarde op internet tegen. Cataloguswaarde is de waarde van de auto zoals deze in de catalogus stond toen u de auto kocht, inclusief BTW en BPM. Het is dus iets anders dan de nieuwwaarde auto.

Nieuwwaarde auto berekenen

Nou ja, berekenen, opvragen is het eigenlijk. De nieuwwaarde van auto opzoeken, kan op verschillende manieren. Heel makkelijk is het via autoweek.nl . Op deze website vult u uw kenteken in en krijgt u meteen te zien wat uw auto ooit nieuw gekost heeft. Altijd goed om te weten.

Nieuwwaarde auto via kenteken

Het is dus een fluitje van een cent om de nieuwwaarde van uw auto op te vragen. Het enige wat u nodig heeft, is het kenteken van uw bolide. Weet u die niet uit uw hoofd en is uw auto niet in de buurt om even te spieken? Kijk dan op de kentekencard. Op deze – op een creditcard lijkende kaart – vindt u een hele rits gegevens. Van het kenteken van uw auto tot de datum van tenaamstelling.

Auto’s jonger dan 3 jaar: nieuwwaarde auto vergoed

Bij onze Beperkt Casco en Beperkt Casco Extra verzekering krijgt u de nieuwwaarde vergoed bij diefstal of total loss en uw auto jonger is dan 1 jaar. Heeft u bij ons een Allrisk Autoverzekering ? Dan vergoeden we de nieuwwaarde bij diefstal of total loss als uw auto jonger dan 3 jaar is en u de eerste eigenaar bent.