Nieuwwaarde van mijn auto en de premie

De premie van uw autoverzekering is afhankelijk van de nieuwwaarde van uw auto. De premie zal hoger zijn als de auto nieuw is dan als de auto al een paar jaar oud is. Dat komt omdat de reparaties aan een nieuwe auto duurder zijn dan aan een wat ouder model.

Autoverzekering en nieuwwaarde, hoe zit dat?

Als u een splinternieuwe auto koopt wilt u natuurlijk zekerheid dat daar niets mee gebeurt. Het jammere is alleen dat bij de meeste verzekeraars die nieuwwaarde wel gebruikt wordt om uw premie te berekenen, maar niet vergoed wordt als u daadwerkelijk een ongeluk met uw auto krijgt. Dan gaat namelijk de dagwaarde in werking (het bedrag dat uw auto op dat moment waard is) en die is altijd lager dan wanneer u hem net uit de showroom rijdt.

Nieuwwaarde berekenen

Nou ja, berekenen, opvragen is het eigenlijk. Dat kan op verschillende manieren, maar heel makkelijk is autoweek.nl Daar vult u uw kenteken in en krijgt u meteen te zien wat uw auto ooit nieuw gekost heeft.

Auto's jonger dan 3 jaar: nieuwwaarde vergoed

Bij de Autoverzekering van InShared krijgt u tot 3 jaar na aanschaf van een nieuwe auto (dus vanaf de fabriek) uw nieuwwaarde vergoed bij een ongeluk. U moet dan wel de eerste eigenaar van de auto zijn.

Meer weten over autoverzekeringen

we all benefit