Appen op de fiets

| Door:

Appen op de fiets

Na een lange werkdag stapte Lianne op de fiets. Ze haalde haar telefoon uit haar broekzak om haar vriend te appen. Net op het moment dat ze moest oversteken.

“Altijd als ik op de fiets stap naar huis, app ik mijn vriend. Dan weet hij tenminste dat ik onderweg ben en hoeft hij niet ongerust te zijn als ik later thuis ben. Die donderdag wilde ik alleen maar zo snel mogelijk thuis zijn. Ik was doodmoe, omdat ik moest overwerken. Daarom stapte ik op de fiets, fietste ik flink door en haalde mijn telefoon uit mijn broekzak. Op het moment dat mijn scherm oplichtte, werd ik afgeleid door het geluid van een hard remmende auto. “Zou je niet eens opletten?”, schreeuwde de bestuurder uit zijn raam. Geschrokken keek ik op van mijn telefoon. Toen had ik pas door dat ik midden op de weg stond met twee felle koplampen op mij gericht. Ik fietste snel door naar de overkant van de weg en de bestuurder reed hoofdschuddend door. Van schrik trilde ik als een rietje, waardoor fietsen moeite kostte. Het blijft een wonder dat ik niet ben aangereden, omdat het normaal heel druk is op die weg. Nog steeds begrijp ik niet dat ik de ongelezen berichten op mijn telefoon interessanter vond dan mijn veiligheid.”

Bent u ook een whatsapper op de fiets?

Gebruik dan de app ‘Fietsmodus’ van Rijksoverheid voor uw eigen veiligheid. Of zet het op de telefoon van uw kinderen. Als u deze app aanzet, kunt u even geen gebruik maken van uw telefoon. Veel veiliger!

Gerelateerde artikelen

we all benefit