4 manieren om een auto te delen

Laatst gewijzigd op: 11 juli 2024

De gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil. Dus waarom niet af en toe een auto delen?

4 manieren om een auto te delen

We delen huizen via Airbnb, een taxi via Uber, een parkeerplaats via Parkshare en een wc-pot (ja, echt!) via Airpnp En zijn we een hamer vergeten op de camping? Dan is er altijd wel een vriendelijke buur. Net zo handig is het delen van een auto. Beter voor het milieu en het zorgt ervoor dat het minder druk is op parkeerplaatsen. Als u minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, is een deelauto zelfs voordeliger. Deze bedrijven zorgen dat het delen van auto’s een eitje is:

MyWheels – altijd een auto in de buurt

Via MyWheels kunt u in meer dan 500 plaatsen een auto huren, dus waarschijnlijk ook bij u in de buurt. Het werkt als volgt: u boekt een auto, haalt de sleutel op en rijdt weg. Zelfs voor de grootste twijfelaars is het kiezen van een deelauto niet lastig. Bij bijna iedere auto staan reviews. Nog een voordeel: u betaalt bij MyWheels geen vaste abonnementskosten. Een zakcentje bijverdienen? U kunt ook uw eigen auto verhuren.

SnappCar – van camper tot oldtimer

Altijd al in oldtimer willen rijden? Dat kan. Wie een ritje wil maken in een bestelbus, cabrio, camper of oldtimer is bij SnappCar aan het juiste adres. Zoek een auto bij u in de buurt, maak een afspraak en laat na afloop een review achter. Uw auto verhuren gaat net zo simpel: u kiest zelf de dagprijs, op welke dag het uitkomt en aan wie u uw auto verhuurt.

Buurauto – een betere band met uw buren

Buurauto is een simpele manier om een auto te delen met mensen in uw buurt. Het enige wat u hoeft te doen, is een contract afsluiten samen met 2 tot 4 andere huishoudens. De aanschaf van de auto, de verzekering en andere administratie wordt allemaal voor u geregeld. Als u de auto wilt gebruiken, reserveert u hem via de buurauto-app. Is de auto al gereserveerd? Dan kunt u via de app een andere buurtauto reserveren. Per maand betaalt u een vast abonnementstarief. Wel zo eerlijk: u betaalt bij als u de auto meer gebruikt en krijgt geld terug als u de auto weinig gebruikt.

BlaBlaCar – georganiseerd liften

Het lijkt op liften, maar is georganiseerd. Bij BlaBlaCar rijdt u met iemand mee, carpoolen dus. Zoek een rit, vind reizigers die dezelfde kant op gaan en reis samen naar de bestemming. Van Parijs tot Edinburgh en van Barcelona tot Deventer. Ook als u zelf zin heeft in gezelschap tijdens een autoritje, kunt u dit aangeven op de website. Misschien maakt u zo wel nieuwe vrienden!

Wat voor slimme tips zoekt u?