Dit zijn de gevaarlijkste wegen ter wereld

Laatst gewijzigd op: 11 januari 2018

Door het centrum van Parijs rijden, lukt bijna niemand zonder klotsende oksels. Maar vergeleken met de gevaarlijkste wegen van de wereld, is dat een peulenschil.

Dit zijn de gevaarlijkste wegen ter wereld

Halsema Highway – Filipijnen

Een snelweg door de bergen? Het kan in de Filipijnen. Halsema Highway is een 100 kilometer lange weg dwars door de bergen van Cordillera Central. Rijden op deze bergachtige snelweg is een unieke ervaring, maar vooral ontzettend gevaarlijk. De weg heeft geen vangrails en de kans dat een losliggende steen op je auto valt, is groot. Ook zijn de bergen van Cordillera Central vaak in een dikke pak mist gehuld. Dan is veilig thuiskomen helemaal een uitdaging

Yungas Road – Bolivia

De bijnaam ‘Death road’ zegt genoeg over de beruchte Yungas Road. Per jaar overlijden er tussen de 200 en 300 mensen op deze weg door het Amazonegebied. De weg is dan wel niet lang, 61 kilometer, maar daalt ongeveer 3300 meter en brengt je langs steile en hoge afgronden. Ook heeft deze weg zijn eigen verkeersregels: er wordt links gereden en wie bergafwaarts komt, moet altijd aan de zijkant van de weg wachten.

Skippers Can Road – Nieuw-Zeeland

De kans dat je tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland op deze weg rijdt, is klein. Het is namelijk verboden om hier met een huurauto op te rijden. In 1883 werd deze gevaarlijke route met de hand gegraven door mijnwerkers. Sindsdien is er weinig veranderd. De weg is zó smal dat tegenliggers op de meeste plekken niet kunnen passeren. En dan is de kans op slipgevaar ook nog eens heel groot.

James Dalton Highway – Alaska

Voor deze 666 kilometer lange snelweg in Alaska heb je geen navigatiesysteem nodig. Je rijdt rechtdoor tot je (bijna) niet meer verder kunt. Bang voor een file hoef je niet te zijn, want onderweg kom je geen kip tegen. Omdat de James Dalton Highway erg verlaten is en een uitzonderlijk slecht wegdek heeft, vol gaten, is het 1 van de gevaarlijkste wegen ter wereld. Een EHBO-koffer en een flinke voorraad benzine is daarom geen overbodige luxe.

Stelviopas– Italië

De Stelviopas is bekend door de wieleretappes in de Ronde van Italië. Op de grens van de provincies Sondrio en Zuid-Tirol ligt deze beruchte bergweg. In 26 kilometer is er een hoogteverschil van 1846 meter met een stijgingspercentage van 7,7%. Het uitzicht zo hoog in de Italiaanse Alpen is prachtig, maar je moet geen hekel hebben aan haarspeldbochten. Hier kom je er onderweg maar liefst 48 van tegen.

Les Manhali Highway – India

Een bijzondere manier om het Himalayagebergte van dichtbij te bekijken, is via de Les Manhali Higway. Je hebt 4 maanden per jaar de kans om deze route van 500 kilometer af te leggen, want de rest van het jaar ligt hij onder een dik pak sneeuw. Laat je hoogtevrees thuis, want het hoogste punt ligt op 5238 meter. [bron: dangerousroads.org]

Wat voor slimme tips zoekt u?