Het bewijs dat schademelden een eitje is

Laatst gewijzigd op: 7 april 2017

Stel: u zit in de auto en ziet een rottig klein paaltje over het hoofd. Met een flinke deuk als gevolg. Er zit dan maar één ding op: de schade melden.

Het bewijs dat schademelden een eitje is

Schademelden doet u bij InShared online. Dat kost niet meer dan 5 minuten. U gaat hiervoor naar uw Digitale Verzekeringsmap of u klikt op ‘Meld schade online’ op de homepage en logt daarna in. Omdat schademelden nooit leuk is, hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Stel dat u tegen een paaltje bent gereden, dan doorloopt u de volgende simpele stappen:

Stap 1: Vul in wat er is gebeurd

Om een goed beeld te krijgen van de oorzaak en de situatie van de schade, krijgt u een paar vragen, die u meteen online kunt beantwoorden. Die vragen passen precies bij uw situatie en passen zich automatisch aan terwijl u bezig bent. Verzekeren op maat dus. Zo vragen we bijvoorbeeld waardoor de schade is ontstaan (‘aanrijding’), wanneer en hoe laat het is gebeurd, wie de schade heeft veroorzaakt (‘de verzekeringsnemer’) en door wie of wat de schade is ontstaan (‘paal’). De antwoorden kunt u gewoon aanvinken.

Stap 2: Zie of uw schade gedekt is

Als u alle vragen heeft beantwoord, ziet u meteen of uw schade gedekt is en krijgt u een samenvatting van de schade. Omdat we zo transparant mogelijk willen zijn, ziet u ook meteen de gevolgen van de schade op uw premie, schadevrije jaren en bonus-malustrede. Ook ziet u wat het effect is van de schade op uw eigen risico. Als dat allemaal overzichtelijk op een rijtje staat, hoeft u pas te beslissen of u de schade wilt claimen.

Stap 3: Maak een afspraak bij ABS Autoherstel

InShared werkt al 7 jaar samen met ABS Autoherstel. Als u de schade laat repareren door ABS, betalen wij de rekening en verlagen we uw eigen risico. Iedereen die schade meldt, moet even langs bij 1 van onze herstelbedrijven. Dan weten we precies waar we het over hebben. Als u zoekt op uw postcode kunt u een vestiging van ABS Autoherstel bij u in de buurt vinden. Daarna kunt u meteen aanklikken wanneer u een afspraak wilt maken, omdat u letterlijk in de agenda van ABS zit.

Stap 4: U laat uw auto repareren

Als u uw auto bij ABS laat repareren, krijgt u vervangend vervoer. Uw eigen risico betaalt u daar ter plekke en de rest betalen wij. Binnen een paar dagen kunt u uw auto, zonder deuk, weer ophalen. Laat u de schade liever door uw eigen garage herstellen? Dat kan natuurlijk. Uw eigen risico is dan alleen wel hoger.

Stap 5: Kijk in uw digitale Verzekeringsmap

Op ieder moment kunt u in uw digitale Verzekeringsmap kijken hoe het met uw schade staat. Hier ziet u onder andere de berekening van ABS, zodat u precies weet welk schadebedrag is vastgesteld. Handig!

Wist u dat…

  • schademelden bij InShared 100% digitaal is? Geen eindeloze telefoonmenu’s en ook geen pakken papier per post.
  • u het schadeteam op ieder moment kunt bellen tijdens het online schademelden?
  • u in uw Verzekeringsmap alle correspondentie in uw ‘Postvak’ ziet staan?
  • u ook eerst de schade kunt laten schatten bij ABS Autoherstel en daarna nog steeds kunt beslissen om de schade niet te claimen?

Wat voor slimme tips zoekt u?