10 life hacks voor in de auto

Laatst gewijzigd op: 22 april 2024

Simpele trucs die het leven nét iets makkelijker maken. Dat zijn life hacks. Wij verzamelden de 10 beste voor in de auto.

10 life hacks voor in de auto

1. Pizza + stoelverwarming

Even snel pizza of chinees afhalen? Houd het eten warm tijdens het ritje naar huis door de stoelverwarming aan te zetten.

2. Een foto van de parkeerplek

Op een drukke parkeerplaats is het vaak onmogelijk om de auto terug te vinden. Maak daarom een foto van de parkeerplek, waarop u niet alleen uw auto maar ook de omgeving ziet. Ook slim: een huurauto op de foto zetten, voordat u hem huurt. Voor iets betalen wat al kapot was, wil niemand.

3. Een likje nagellak

Kleine krasjes in de autolak worden minder zichtbaar als ze bedekt zijn met 2 of 3 lagen doorzichtige nagellak.

4. Geen ouderwetse stickers

Vroeger werd de achterruit vaak vol geplakt met stickers van pretparken. En op welke Peugeot prijkt niet de tekst: ‘Je voelt je lekkerder in een Peugeot’? Een life hack om deze stickers te verwijderen, is een krant nat maken met warm water. Laat de krant 10 minuten liggen, dan is de lijm zacht geworden en laat de sticker zo los.

5. Altijd antibacteriële handgel op zak

Het effect van antibacteriële handgels is dan wel niet bewezen, maar het is wel een snelle manier om het autoslot te ontdooien. Smeer een beetje gel op de sleutel en het is slot is zo ontdooid. Het geheime ingrediënt is alcohol.

6. De koplampen tandenpoetsen

Doffe koplampen gaan weer glimmen door ze te poetsen met een tandenborstel met een likje tandpasta.

7. Schoonmaken met een koffiefilter

Het recept voor een schoon dashboard is een koffiefilter, een beetje water en afwasmiddel. Doop de koffiefilter in het sop en maak hiermee schoon. Het dashboard wordt zo ontvet en stof verdwijnt als sneeuw voor de zon.

8. Een automat voor meer grip

De automatten zijn een redder in nood als de auto vastzit in modder of sneeuw. Leg ze voor de voorbanden en u rijdt zo weer weg.

9. Spelletjes zonder reclame

Veel gratis spelletjes hebben reclame. Door de telefoon op vliegtuigmodus te zetten, heeft u hier geen last van. Uw batterij gaat zo ook langer mee. Ideaal als de kinderen op de achterbank graag spelletjes willen spelen.

10.Een slimme verstopplek

Het is altijd handig om contant geld in de auto te hebben. Een slimme verstopplek voor autodieven is de lege verpakking van een lippenbalsem. Rol het briefgeld stevig op en stop het in de verpakking. Niemand die het kan vinden.

[bron: motoringabout.com, ikwilvanmijnautoaf.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?