Top 3 zuinigste kleine auto’s op benzine

Laatst gewijzigd op: 21 september 2017

Een auto die liters benzine slurpt? Dat wil niemand. Daarom zetten wij de zuinigste benzineauto’s voor u op een rij. Handig als u op het punt staat een nieuwe te kopen.

Top 3 zuinigste kleine auto’s op benzine

Top 3 zuinigste kleine auto’s op benzine

Deze klassieker van Toyota rijdt 1 op 19,3 en is daarmee de zuinigste kleine auto die (gedeeltelijk) op benzine rijdt. De Suzuki Celerio is de opvolger van de klassiekers: Alto en Splash. Deze auto staat bekend als zuinig en veilig. Voor een kleine prijs rijdt u met 1 liter 18,1 kilometer. Dat is ongeveer van Haarlem naar Amsterdam. De Citroën C1 Live mag niet in dit rijtje ontbreken. Deze opvallende auto van het Franse automerk rijdt 1 op 17,6.

Top 3 zuinigste middelgrote auto’s op benzine

Een middelgrote auto die weinig benzine slurpt, dat is de Toyota Prius. Deze auto rijdt 1 op 20,1. Met het duurzame paradepaardje van Hyundai kunt u met 1 liter 18,8 kilometer rijden. De tweede plek deelt deze Hyundai met de Toyota Auris Hybrid die ook 1 op 18,8 rijdt. Ook het Japanse merk Lexus bracht een hybride auto op de markt. Wie 1 liter tankt, kan 18,4 kilometer vooruit.

Top 3 zuinigste grote auto’s op benzine

Ford is druk bezig met het ontwikkelen van auto’s met kleine, zuinige motoren. Met succes! Deze hybride Ford Mondeo rijdt 1 op 17,5. ‘Prius’ betekent ‘voorlopen op’. Toyota maakte deze naam waar door als één van de eerste autofabrikanten een hybride auto te lanceren. De Toyota Prius+ is het neusje van de zalm als het gaat om zuinige, grotere auto’s. Hij rijdt 1 op 16,8 en stoot minder CO2 uit dan de gemiddelde auto. Deze Lexus lijkt op het eerste oog misschien een bezineslurper, maar is het niet. Met deze duurzamere Japanse auto rijdt u 1 op 16,6.

Geen nieuwe auto toch zuiniger rijden?

Door zuiniger te rijden, kunt 10% op uw brandstofgebruik besparen. Met deze tips is dat een makkie. Er zijn 2 eenvoudige dingen die u kunt doen om zuiniger te rijden: schakel zo vroeg mogelijk over naar een hogere versnelling tijdens het rijden en rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid. Dus niet scheuren en daarna weer afremmen Hoe goed uw auto is onderhouden, heeft ook effect op het brandstofgebruik. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand. Hierdoor gebruikt u 2 tot 3% meer brandstof Misschien niet heel ontspannen rijden, maar het is wel een slimme manier om minder brandstof te gebruiken. Met een grotere auto voor u hoeft u minder te gassen en het werkt als windbreker Steeds remmen en optrekken in de file kost veel brandstof. Rijd daarom als het even kan zo constant mogelijk Ook benieuwd wat de meest gestolen automodellen zijn? Hier staan ze op een rij. [bron cijfers: ANWB in samenwerking met Natuur en Milieu, mei 2017]

Wat voor slimme tips zoekt u?