Veilig met uw hond in de auto

Laatst gewijzigd op: 8 november 2023

Wie gek is op zijn hond, neemt hem natuurlijk ook mee in de auto. Maar wat is de veiligste manier om uw hond te vervoeren? En is uw trouwe viervoeter eigenlijk meeverzekerd?

Veilig met uw hond in de auto

Als het plaatselijke hondenveldje te klein is of u uw hond een ander deel van de wereld wilt laten zien, dan is een ritje in de auto noodzakelijk. Riem om, deur open en kop uit het raam. Veel honden vinden het lekker om tijdens het rijden even uit te waaien. Het ziet er natuurlijk schattig uit, maar wist u dat dit kans op oor- en oogontstekingen vergroot?

Hond in de auto, gordel om

In Nederland is het niet verplicht om uw hond een gordel om te doen of in een bench te vervoeren, maar het is wel verstandig. Stel dat u plotseling moet remmen, dan vliegt uw hond met grote vaart door de auto. De kans dat uw huisdier dan naar de dierenarts moet, is ontzettend groot. Koop een speciale hondenautogordel of bench voor uw hond, geen draadkooi of een bench van stof. Die zijn namelijk niet stevig genoeg en overleven geen ongeluk. Een afgesloten ruimte in de auto is ook ideaal. Neemt u onverwachts een hond mee en u heeft geen afgesloten ruimte in uw auto? Dan is de lege ruimte, op de bodem voor de bijrijdersstoel de veiligste plek.

Naar Duitsland of Spanje?

Als u met uw hond naar onze oosterburen gaat, dan is een autogordel zelfs verplicht. Ook in Spanje, Italië en Zwitserland moet uw trouwe viervoeter een gordel om hebben en op de achterbank zitten.

Is uw hond meeverzekerd?

Ja, met de Beperkt Casco EXTRA Verzekering en de All-risk Autoverzekering van InShared is uw hond meeverzekerd, uw kat trouwens ook. In de voorwaarden kunt u precies lezen voor hoeveel uw huisdier verzekerd is.

Checklist mee in de auto

  • Water, zelfs bij een kleine afstand. Stel dat u pech onderweg krijgt.
  • Beloningssnacks
  • Poepzakjes
  • Reservelijn
  • Handdoek [bron: doggo.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?