De 4 duurste reparaties aan uw motor

Laatst gewijzigd op: 22 november 2022

Een motor is kostbaar. Dit wordt vaak pijnlijk duidelijk wanneer er iets kapot is en u voor hoge reparatiekosten komt te staan. Niet schrikken: dit zijn de 4 duurste reparaties aan uw motor.

De 4 duurste reparaties aan uw motor

1. De motor van uw motorfiets heeft een reparatie nodig

De naam zegt het al: de motor van uw motorfiets is het belangrijkste onderdeel. Dat betekent ook dat er een behoorlijk prijskaartje hangt aan reparaties voor dit onderdeel. De kosten hangen af van meerdere dingen, zoals het type motor. En een duurder merk gebruikt vaak duurdere onderdelen. Kortom, het is moeilijk in te schatten hoeveel een reparatie aan de motor precies gaat kosten. Maar ergens tussen de € 500 en de € 1.000 of meer bent u al snel kwijt.

2. De elektrische onderdelen moeten vervangen worden

De elektrische onderdelen in motoren worden steeds complexer. Het kost tijd om de spanningsregelaar goed af te stemmen of schakelaars te vervangen. En hoe complexer, hoe duurder is vaak de regel. Moeten er elektrische onderdelen vervangen worden in uw motor? Reken dan op kosten tussen de € 450 en € 900.

3. De versnellingsbak moet vervangen worden

De versnellingsbak is een onmisbaar onderdeel van de motor. Wanneer die stuk gaat, is vervanging vaak de enige oplossing. Nu is niet iedere reparatie van de versnellingsbak even duur. De kosten voor het vervangen van een automatische versnellingsbak liggen een stuk hoger dan bij een handgeschakelde versie. U betaalt gemiddeld € 700 en € 1.200 euro voor een reparatie aan of vervanging van de versnellingsbak.

4. Er zijn nieuwe remblokken nodig

Remblokken gaan lang mee. Maar na verloop van tijd raken de remblokken van uw motor toch echt op. En ze kunnen ook beschadigd raken. Dan is het belangrijk om ze op tijd te vervangen. Houd rekening met ongeveer € 150 voor het vervangen van de remblokken op beide wielen. Er zijn verschillende reparaties waar een hoog prijskaartje aan hangt. Daarom is het belangrijk om uw motor regelmatig te laten nakijken door een monteur. Op deze manier kunt u duurdere reparaties voorkomen. Ook is een motorverzekering altijd een goede keuze om verzekerd te zijn bij schade en de vervelende kosten die erbij komen kijken.

Wat voor slimme tips zoekt u?