OV-chipkaart gevonden? Dit moet u doen

Laatst gewijzigd op: 1 december 2023

Heeft u een OV-chipkaart gevonden? Wij geven de eerlijke vinder tips om zo snel mogelijk de eigenaar op te sporen.

Wat doe je als je een ov-chipkaart vindt

Sinds 2012 zijn strippenkaarten en kaartjesautomaten verleden tijd en is de OV-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in Nederland. Meestal heel handig, totdat je hem kwijtraakt. Wat doe je als je een OV-chipkaart hebt gevonden op straat, in de trein of ergens anders?

Ik heb een OV-chipkaart gevonden

Als u een persoonlijke OV-chipkaart heeft gevonden, kunt u deze altijd inleveren bij het dichtstbijzijnde servicepunt van de desbetreffende vervoerder, zoals NS of Arriva. De kans is groot dat de eigenaar daar als eerste contact mee opneemt. Als u een OV-kaart heeft gevonden, kunt u deze ook opsturen naar dit adres. Een berichtje sturen via sociale media is altijd een goede optie. Of u plaatst een oproep op ovverloren.nl. Een anonieme OV-chipkaart, de naam zegt het al, is anoniem. De eigenaar terugvinden is daardoor bijna onmogelijk.

Ik ben mijn OV-chipkaart kwijtgeraakt

Bent u uw OV-chipkaart kwijtgeraakt? Kijk op de website ovverloren.nl, plaats een oproep op sociale media en vraag of mensen het bericht willen delen. Vergeet niet uw persoonlijke OV-chipkaart snel te blokkeren via mijnovchipkaart.nl of neem contact op met de klantenservice. Anders loopt u het risico dat er misbruik van gemaakt wordt. Het bedrag dat op uw OV-chipkaart stond, kan dan teruggestort worden.

Bij de veelgestelde vragen van OV-chipkaart wordt het duidelijk uitgelegd. Wie een OV-chipkaart heeft met een studentenreisproduct kan dat tijdelijk op een anonieme OV-chipkaart zetten, totdat de nieuwe OV-chipkaart er is. Tegenwoordig kunt u ook inchecken met uw telefoon. Dat scheelt veel gedoe! [bron: tracetiger.com, ovchipkaart.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?