Wat doe je als...

Laatst gewijzigd op: | Door:

Wat doe je als...

je een OV-chipkaart vindt? Wij geven de eerlijke vinder tips om zo snel mogelijk de eigenaar op te sporen.

Sinds 2012 zijn strippenkaarten en kaartjesautomaten verleden tijd en is de OV-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in Nederland. Meestal heel handig, totdat je hem kwijtraakt. Wat doe je als je een OV-chipkaart hebt gevonden op straat, in de trein of ergens anders?

Ik heb een OV-chipkaart gevonden

Op een persoonlijke OV-chipkaart staat de naam van de eigenaar. Een berichtje sturen via Facebook is dan meestal de snelste optie. U kunt ook een oproep plaatsen op de website ovverloren.nl. Als u de kaart heeft gevonden in de trein of bus, kunt u hem inleveren bij de balie van een vervoerder. De kans is groot dat de eigenaar daar als eerste contact mee opneemt. Ook kun de OV-chipkaart opsturen naar dit adres. Een anonieme OV-chipkaart, de naam zegt het al, is anoniem. De eigenaar terugvinden is daardoor bijna onmogelijk.

Ik ben mijn OV-chipkaart kwijtgeraakt

Bent u uw OV-chipkaart kwijtgeraakt? Kijk op de website ovverloren.nl, plaats een oproep op Facebook en Twitter en vraag of mensen het bericht willen delen. Vergeet niet uw persoonlijke OV-chipkaart snel te blokkeren via mijnovchipkaart.nl of neem contact op met de klantenservice. Anders loopt u het risico dat er misbruik van gemaakt wordt. Het bedrag dat op uw OV-chipkaart stond, kan dan teruggestort worden. Op deze webisite wordt het duidelijk uitgelegd. Wie een OV-chipkaart heeft met een studentenreisproduct kan dat tijdelijk op een anonieme OV-chipkaart zetten, totdat de nieuwe OV-chipkaart er is. In de toekomst is het waarschijnlijk mogelijk om in te checken met je telefoon. Dat scheelt veel gedoe!

[bron: tracetiger.com, ovchipkaart.nl]

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer Slimme tips >
we all benefit