Moet ik werelddekking afsluiten bij mijn reisverzekering?

Laatst gewijzigd op: 26 januari 2024

Het antwoord op deze vraag is een eitje als de reis naar België, Frankrijk of Duitsland gaat. Maar stel dat u uw koffer pakt voor een weekje Egypte, Turkije of Curaçao, dan is het een stuk ingewikkelder. Wanneer moet u werelddekking afsluiten?

Moet ik werelddekking afsluiten bij mijn reisverzekering?

Bij het boeken van een vakantie hoort het afsluiten van een reisverzekering. Maar ook als u al een reisverzekering heeft, is het altijd verstandig om hier voor de vakantie nog even naar te kijken. Want heeft u voor deze reis werelddekking nodig?

Europa- of werelddekking?

De naam van de dekking zegt het al: u bent alleen in Europa of over de hele wereld verzekerd. Als u een reisverzekering bij InShared afsluit, bent u automatisch verzekerd in Europa. Dit zit in onze basisdekking. Gaat de reis naar een plek buiten Europa? Dan kunt u werelddekking afsluiten, zodat u over de hele wereld verzekerd bent. Deze dekking kunt u ook later aan uw verzekering toevoegen.

Valt Turkije onder de Europadekking

Moet ik voor deze reis werelddekking afsluiten?, deze vraag wordt regelmatig gesteld aan de online customer service van InShared. “Klanten willen vaak weten of je voor een vakantie naar Turkije werelddekking nodig hebt, omdat het voor het grootste deel in Azië ligt. Toch wordt het bij verzekeringen niet zo gezien en valt Turkije dus gewoon onder Europa. Veel mensen zijn zich hier wel bewust van, maar willen het even zeker weten”, vertelt Melanie Leffers, medewerker online customer services InShared. In de voorwaarden ziet u precies welke landen er onder de Europadekking vallen. De moeite waard om even te checken voordat u op vakantie gaat.

Wat voor slimme tips zoekt u?