Eerste hulp bij ongelukken in huis

Veilig op vakantie

Uw huis is een makkelijk slachtoffer voor inbrekers als u zelf lekker met uw voeten in het zand zit aan de andere kant van de wereld. Gelukkig kunt u van te voren een paar dingen doen om uw huis veilig achter te laten en de kans op een domper bij thuiskomst zo klein mogelijk te maken.

Checklist

  • Sluit ramen en deuren goed af, vergeet vooral de wc, de garage en de schuur niet.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van sloten zitten.
  • Doe binnendeuren en kasten niet op slot. Dat voorkomt extra schade.
  • Laat geen geld, waardevolle papieren en/of sieraden thuis achter of doe ze in een kluis.
  • Maak uw huis niet duidelijk vakantie klaar. Plak dus geen briefjes op de deur, haal niet alle planten uit de vensterbank en laat de overgordijnen open. Zet gerust een gebruikt kopje op tafel naast een opengeslagen krant.
  • Vraag iemand anders om uw brievenbus regelmatig te legen en die stapel post niet zichtbaar neer te leggen.
  • Zet ladders, vuilcontainers en andere klimapparaten weg.

Registratiekaarten

En als er nou toch wordt ingebroken? Dan wilt u die spullen graag weer terug toch? Die kans is groter als u van tevoren registratiekaarten invult. Daar zet u al uw waardevolle spullen op met serienummer, modeltype enz, waardoor de politie weet van wie gestolen spullen zijn. Er is ook een Meterkastkaart. Daar zet u de contactgegevens op van mensen die de politie meteen kan waarschuwen als er bij u is ingebroken.

De cijfers

Er zijn 7,25 miljoen woningen in Nederland. Uit politiegegevens blijkt dat er vorig jaar ruim 91.000 inbraakpogingen gedaan zijn en dat dat ruim 60.000 keer gelukt is. 'Omgerekend betekent dit dat elk jaar in 1 op de 88 woningen wordt geprobeerd in te breken', aldus het Verbond van Verzekeraars.

Digitale boeven

Ook inbrekers gaan met hun tijd mee. Posten, tweeten of bloggen dat u op vakantie gaat (en wanneer) is dus geen goed plan. Ook een automatische mailreply met uw vakantiedata of een ingesproken voicebericht kan een regelrechte uitnodiging voor een inbreker zijn. Scherm priveberichten dus zoveel mogelijk af, gebruik niet uw hele naam op social mediaprofielen en check van tevoren op Google of uw adresgegevens makkelijk te vinden zijn.

Mien waar is m’n caravan?

Gaat u uw caravan inpakken? Doe dat dan niet vlak voor de deur. Inbrekers rijden namelijk door woonwijken heen om dat soort dingen in de gaten te houden.

huis veilig achterlaten

De Jaarbeloning

Minder schade betekent een hogere Jaarbeloning. Daarom helpen wij u graag met onze slimme tips om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

we all benefit