Whatsapp buurtpreventie opzetten

| Door:

Whatsapp buurtpreventie opzetten

Uit recent onderzoek van InShared blijkt dat WhatsApp buurtpreventie bewezen effectief is: maar liefst 4 op de 10 WhatsApp buurtpreventiegroepen hebben hun nut al bewezen. Ook deelnemen aan een digitale buurtwacht bij u in de buurt? InShared legt uit hoe!

Stappen voor de beheerder van een WhatsApp buurtpreventiegroep

  1. Maak een groep aan op uw smartphone en meld de groep aan op www.wabp.nl. De groep is online vindbaar voor potentiële leden.
  2. Werf vervolgens zoveel mogelijk leden uit de buurt voor de WhatsApp groep. Door bijvoorbeeld te flyeren of door van deur tot deur leden te werven.
  3. Zodra u buurtbewoners aan de WhatsApp groep heeft toegevoegd, deelt u de richtlijnen met de groep. Vertel bijvoorbeeld dat de chat alleen gebruikt wordt om verdachte situaties te delen en niet geschikt is om vermissingen van huisdieren door te geven.
  4. Zoek uit welke WhatsApp groepen er in aangrenzende buurten bestaan en nodig beheerders van deze wijken uit voor uw groep om zo een dekkend netwerk te creëren.

Stappen voor een lid van een WhatsApp buurtpreventiegroep

  1. Zoek uit of er een WhatsApp buurtpreventiegroep bij u in de buurt is door te kijken op de kaart van www.wabp.nl.
  2. Is er nog geen WhatsApp groep in de buurt actief? Maak dan zelf een WhatsApp groep aan (zie boven).
  3. Bestaat er al wel een WhatsApp groep in uw buurt? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail met uw naam, mobiele telefoonnummer en adres, te sturen naar de beheerder. De beheerder van de bestaande WhatsApp groep zal u dan toevoegen.

[bron: www.wabp.nl]

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer slimme tips >

Gerelateerde artikelen

we all benefit