Ken de bekendste inbraakmethoden

Laatst gewijzigd op: 2 juni 2016

Bij inbrekers moet alles snel, snel, snel. Hoe langer ze erover doen om uw huis binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven of gepakt worden. Daarom worden de slimste inbraakmethoden gebruikt. Kent u ze al?

Ken de bekendste inbraakmethoden

Insluipen

Een InShared collega laat niet snel de deur meer open om het huis te luchten. Hierdoor stonden er op klaarlichte dag ineens 2 vreemde mannen in huis. Niet gek, want openstaande ramen en deuren zijn bijna een uitnodiging voor dieven. Zelfs als het niet op de begane grond is. De oplossing is eenvoudig: zet alleen deuren en ramen open waar u zelf bij bent.

Hengelen

Het lijkt misschien meer iets uit een tekenfilm, maar inbrekers proberen vaak via de brievenbus het slot open te draaien of te ontgrendelen. Daar gebruiken ze meestal iets van ijzerdraad voor, zoals een kledinghanger. Laat daarom de sleutel niet in het slot zitten en doe de deur altijd op het nachtslot (ook overdag!).

Openwrikken

Om een raam of deuren open te wrikken, hoeven inbrekers alleen in hun gereedschapskist te duiken. Er is vaak niet meer nodig dan een koevoet of schroevendraaier. U maakt het inbrekers een stuk moeilijker door de ramen te voorzien van grendels met sloten, een oplegslot of speciale dievenklauwen. Een anti-inbraakstrip bij de deur helpt ook.

Via een bovenlicht

Een bovenlicht is een andere naam voor een klein raampje boven een deur of raam. Een makkelijk doelwit voor dieven, omdat het vaak op een kier staat of heel eenvoudig is vergrendeld. Met een prullenbak of ladder kom je zo binnen. Zorg dus ook voor een goed slot op dit mini-raam.

Gaatjes boren

Deze methode kost iets meer moeite en maakt meer geluid. Eerst wordt er namelijk een gaatje geboord in het kozijn in de buurt van de hefboom van een raam of deur. Daarna wordt met ijzerdraad via het gat geprobeerd het raam of de deurgrendel te openen. Deze truc werkt niet als de deuren en ramen oplegsloten hebben. En de sleutel in het slot laten, is nog steeds een slecht idee.

Bulgaarse methode

De Bulgaarse methode staat ook wel bekend als de cilinder trekmethode. Er wordt met een schroevendraaier een schroef in een cilinderslot gedraaid, als het slot uitsteekt wordt het afgebroken. Het is daarom belangrijk dat uw slot verzonken is in de deur. Benieuwd hoe boeven denken? Wij hebben het ontrafeld.

Wat voor slimme tips zoekt u?