Zo gezellig kan uw stoep zijn

| Door:

Zo gezellig kan uw stoep zijn

Een stoep is veel meer dan die paar stenen die ‘toevallig’ voor uw huis liggen. Volgens de initiatiefnemers van het BankjesCollectief is het de perfecte plek om uw buren te ontmoeten. En behalve dat het gezellig is als uw wie weet er om u heen wonen, blijkt uit onderzoek dat mensen zich ook veel veiliger voelen in hun eigen buurt als ze echt kennismaken met de buren. Op zondag 18 september is de sluiting van het Bankjeseizoen en wordt er daarom collectief gezeten, gedronken, gegeten, gebreid en muziek gemaakt op de stoep.

Open nu een bankje!

Zin in een gezellige zondag? Open dan nu een bankje op www.bankjescollectief.nl en nodig uw buren uit voor een leuke zondagmiddag. Uw laatste kans op een gratis startpakket én een knalroze buitenkleed. Heeft u geen stoep? Geen paniek! Ook met uw binnentuin, hofje of plein kunt u gewoon meedoen. Deze vijf gezellige bankjes gingen u al voor:

Wees jezelf bankje

Wees jezelf bankje
Foto: Evelien Hasman

"Wees je zelf en kom als je zelf. Koffie met een kuukske zijn de ingrediënten voor een gezellig samenzijn."

Krijtbankje

Krijtbankje
Foto: Jurre Rompa

“Voor alle volwassenen en kinderen in de buurt: de stoep is vandaag van ons! Ik neem krijt mee, en iedereen die wil mag helpen om een zo kleurrijk mogelijke straat te maken.”

Muziekbankje

Muziekbankje
Foto: Melanie van Zweden

"Muzikanten en muziekliefhebbers van Amsterdam (oost) verzamelen! Op dit bankje ben je uitgenodigd om muziek te komen maken of luisteren! Speel je een instrument, neem het mee! Zing je graag? Ook prima! Geen zin om zelf muziek te maken, maar wel om te luisteren? Ook goed! Ik zorg voor zitplekken, drankjes en wat lekkers."

BreiBankje

BreiBankje
Foto: Melanie van Zweden

“Het BreiBankje zal zeker niet ontbreken in het nieuwe seizoen! Op dit bankje laat de activiteit zich raden: insteken, omslaan, doorhalen, af laten piepen, in de pennen. Jong en oud haalt een steekje op en we leren elkaar de fijne kneepjes. Met de resultaten versieren wij samen met de buren het Javaplein. 'Ontmoet de buurt, versier de buurt.' Wij zorgen voor meer dan genoeg materiaal, maar als je nog dikke wol of oude t-shirts hebt liggen: neem ze mee! Tot Bankjes!”

ArenaCake

ArenaCake
Foto: Lilian Sijbesma

"Het mafste bankje van Amsterdam is speciaal gemaakt voor maffe ontmoetingen. De vorm van deze Arenacake is uitermate geschikt om samen te komen, maar ook om je afzijdig te houden van de rest. Daarom zullen we het hebben over die maffe, korte, onverwachte ontmoetingen op reis in Europa die je dag of vakantie net een stukje leuker maken. Ondertussen zullen we verschillende Europese cakes delen."

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer slimme tips >

Gerelateerde artikelen

we all benefit