Zo kalmeert u uw huisdier met verlatingsangst

Laatst gewijzigd op: 14 maart 2024

Het moment dat u de deur uitgaat en die treurige oogjes u nakijken... dat breekt uw hart een beetje. Verlatingsangst bij kan voor zowel uw hond als kat stressvol zijn. Maar geen paniek! Met een paar liefdevolle aanpassingen zorgen we ervoor dat uw pluizige maatje zich ook alleen thuis een beetje gelukkiger voelt.

Slimme tips huisdieren verlatingsangst

##1: Routine doet wonderen Net als de meeste mensen, houden huisdieren van een voorspelbare routine. Probeer elke dag rond dezelfde tijd op te staan, te eten, te spelen en te knuffelen. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten, ook als u er even niet bent.

##2: Korte afscheidssessies Begin met het oefenen van korte periodes van afwezigheid. Ga even naar buiten en kom dan terug en verleng deze periodes geleidelijk. Zo leert uw huisdier dat u altijd terugkomt en dat alleen zijn oké is.

##3: Een veilige haven Creëer een comfortabele plek in huis waar uw huisdier zich kan terugtrekken. Een mand met hun favoriete speeltjes en een kledingstuk met uw geur kan wonderen doen. Dit wordt hun 'veilige plekje' als ze alleen zijn.

##4: Vermoeidheid is soms een zegen Een moe huisdier is kan in dit geval ook een gelukkig huisdier betekenen. Zorg voor voldoende fysieke en mentale uitdaging voordat u vertrekt. Een lange wandeling of speelsessie kan ervoor zorgen dat uw hond of kat de rest van de dag lekker liggen te dutten.

##5: Afleiding is belangrijk Laat iets leuks achter om ze bezig te houden. Voerpuzzels, kauwspeeltjes, of een speeltje dat langzaam voer vrijgeeft, kan helpen hun aandacht af te leiden van uw afwezigheid.

##6: Overweeg een dierenoppas Als uw huisdier echt moeite heeft met alleen zijn, overweeg dan een dierenoppas of dagopvang. Soms is wat gezelschap van een mens of ander dier al genoeg om de angst te verminderen.

##7: Geduld en liefde Onthoud dat het verbeteren van verlatingsangst tijd kost. Straf uw huisdier niet voor angstig gedrag, maar beloon ze voor kalm gedrag. Uw geduld en liefde zijn erg belangrijk in dit proces.

Verlatingsangst bij huisdieren kan een uitdaging zijn, maar met liefde, geduld, en de juiste aanpak, kunt u uw huisdier helpen zich veiliger en gelukkiger te voelen. Met een dierenverzekering weet u dat uw huisdier goed verzorgd is. Dat is pas echt met een gerust hart de deur uit gaan! Samen komen we er wel uit. Veel succes!

Wat voor slimme tips zoekt u?