Zo weten inbrekers dat u niet thuis bent

Laatst gewijzigd op: 24 september 2018

Er is 1 vraag waar elke inbreker antwoord op wil: ‘Is er iemand thuis?’ Zodra ze weten dat de kust veilig is, slaan ze hun slag. Maar hoe weten ze dat u niet thuis bent?

Zo weten inbrekers dat u niet thuis bent

Er staan vakantiekiekjes op social media

Social media is de perfecte plek om te laten zien hoe geweldig uw vakantie is. Toch kunt u deze vakantiekiekjes beter pas delen als u al lang en breed weer thuis bent. Potentiële inbrekers gebruiken namelijk ook Facebook, Instagram en Twitter. Doe voor uw eigen veiligheid zo mysterieus mogelijk over uw vakantie en deel alleen met intimi wanneer u vertrekt en terugkomt. Kunt u het delen van foto’s echt niet laten? Zorg dan dat ze alleen zichtbaar zijn voor echte vrienden en niet voor vrienden van vrienden.

De huisdieren zijn in geen velden en wegen te bekennen

Criminelen houden vaak een huis een tijd in de gaten voordat ze inbreken. Zo ontdekken ze niet alleen de zwakke plekken van een huis, maar weten ze ook wanneer u wel en niet thuis bent en of u huisdieren heeft. Als ze de huisdieren een tijd niet zien of horen, is dat een teken dat de kust veilig is. Een goede reden om de buren op de katten te laten passen dus.

Ze weten dat u naar een begrafenis bent

Het is bijna niet te geloven dat inbrekers in de krant speuren naar overlijdensberichten. Een hele morbide manier om erachter te komen wanneer het huis leeg is. Laat iemand op deze verdrietige dag dus op uw huis passen. Ook belangrijk: vul nooit uw adres in op het bagagelabel aan uw koffer of tas. Inbrekers laten zich graag inspireren op vliegvelden.

De brievenbus puilt uit

Een uitpuilende brievenbus schreeuwt dat u niet thuis bent. Daar hoef je geen geoefende inbreker voor te zijn. Om te kijken of uw deurmat bezaaid ligt met post, maken criminelen een foto door de brievenbus. Door deze truc weten ze binnen een paar minuten of het huis tijdelijk onbewoond is. De buren vragen of ze uw post op een andere plek willen leggen, is dus niet zo’n gek idee.

De planten staan in een bak met water

Naast een uitpuilende brievenbus, zijn planten in bak met water een overduidelijk teken dat u er niet bent. Doe er liever alles aan om uw huis er bewoond uit te laten zien. Vieze koffiekopjes hoeven dus niet in de afwasmachine, de sloffen mogen gewoon naast de bank blijven staan en de krant mag open op tafel. En vraag aan uw buren of vrienden of ze de planten af en toe water willen geven. Kleine moeite!

Er brandt ’s avonds geen licht

Een inkoppertje: als er ’s avonds geen licht brandt in huis, hebben inbrekers vrij spel. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met lampen die aangesloten zijn op een tijdschakelaar of op een slim stopcontact. Buitenlampen met een bewegingssensor zijn ook de investering waard. Als er iets is dat inbrekers niet willen, dan is het wel in de schijnwerpers staan.

Er staat een caravan voor de deur

Als er een caravan voor de deur staat, weten inbrekers dat ze binnen een paar dagen terug kunnen komen voor een leeg huis. Zet de caravan liever op een openbare parkeerplaats. Het kost iets meer tijd en gesjouw, maar u komt bij thuiskomst niet voor vervelende verrassingen te staan. Monteer de dakkoffer ook niet te vroeg op de auto. Dat is een duidelijk signaal dat u op reis gaat. [bron: frontpointsecurity.com]

Wat voor slimme tips zoekt u?