Zo zorgt u voor een huisdier met allergieën

Laatst gewijzigd op: 30 mei 2024

Stelt u zich eens voor: uw trouwe viervoeter niest vaker dan normaal of krabt zich voortdurend. Net zoals wij, kunnen dieren ook allergieën hebben. Maar hoe gaat u daar nu mee om? Geen paniek, met deze tips helpt u uw hond of kat door de nies- en jeukbuien heen.

InShared huisdier met allergieën

Praat met de dierenarts

Als u denkt dat uw huisdier een allergie heeft, wat zou u dan doen? Precies, u zou direct naar de dierenarts gaan. Dat is ook de beste eerste stap. Een dierenarts kan vaststellen welke allergie uw hond of kat heeft en u advies geven over de behandeling.

Voeding onder de loep

Heeft u wel eens nagedacht over wat er in het voer van uw huisdier zit? Net als bij ons kan het zomaar zijn dat uw hond of kat ergens niet tegen kan. Kijk eens kritisch naar de ingrediëntenlijst. Misschien is het tijd voor een ander merk. En wie weet, vindt uw huisdier dat nieuwe voer wel veel smakelijker!

Huis schoon? Huisdier blij!

Stof, pollen, mijten... Uw huis zit er vol mee. En uw huisdier? Die rolt, speelt en slaapt er middenin. Overweeg om vaker schoon te maken, vooral de plekjes waar uw hond of kat graag vertoeft. En een extra tip: een luchtreiniger kan echt wonderen doen! Niet alleen voor uw huisdier, maar ook voor u.

Tijd voor een badje

Een bad kan helpen om allergenen uit de vacht van uw huisdier te verwijderen. Gebruik een milde shampoo en maak er een gezellig momentje van. Misschien is uw hond of kat in het begin niet zo enthousiast. Maar na een paar keer wennen, kan het zomaar een nieuwe favoriete activiteit worden.

Speeltjes en beddengoed

Die leuke speeltjes en dat zachte bedje? Die kunnen ook boosdoeners zijn. Overweeg om ze regelmatig te wassen en kijk eens of er hypoallergene opties zijn.

Allergiemedicatie

Soms is het nodig om uw huisdier medicatie te geven om de allergieklachten te verminderen. Overleg altijd met uw dierenarts over de beste opties en de juiste dosering. Net als bij mensen kan medicatie de kwaliteit van leven voor uw hond of kat flink verbeteren.

Geduld is echt een schone zaak

Het omgaan met een allergisch huisdier kan soms een uitdaging zijn. Maar onthoud: elk dier is uniek en wat voor de ene werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het is belangrijk om geduldig te zijn en uw huisdier goed in de gaten te houden. Noteer veranderingen in gedrag, eetlust of energieniveau. Deze notities kunnen waardevol zijn voor uw dierenarts en helpen bij het aanpassen van de behandeling.

Liefde en zorg helpen een hoop!

Allergieën zijn geen pretje, zeker niet voor uw huisdier die niet altijd begrijpt wat er aan de hand is. Maar met een beetje liefde, zorg en deze tips, maakt u het leven van uw hond of kat een stuk aangenamer. En zeg nou zelf, dat is toch wat we allemaal willen voor onze geliefde dieren?

Toch twijfels over de eventuele kosten die bij een allergie komen kijken? Bekijk eens wat er mogelijk is met onze Dierenverzekering.

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een dierenverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!

Bereken uw premie

Wat voor slimme tips zoekt u?