kinderen aansprakelijkheid verzekerd

Kinderen en aansprakelijkheids­verzekering: zijn we verzekerd?

Overgooien met een bal of gewoon lekker stoeien. Kinderen zijn heerlijk onbezonnen, maar kunnen ook weleens zonder opzet iets kostbaars stukmaken. Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn uw kinderen gelukkig gewoon meeverzekerd.

Kinderen, een ongeluk zit in een klein hoekje

Uw dochter rijdt onverhoopt met haar fiets tegen de nieuwe auto van de buurman. Wie draait er op voor de kosten? Als u een Aansprakelijkheids­verzekering bij InShared afsluit zijn uw kinderen gewoon meeverzekerd. U hoeft zich dan dus geen zorgen te maken over de financiële gevolgen. Dit geldt ook voor de medische kosten van anderen na een ongeluk. Tot maximaal € 1.500.000 per schadegeval!

Het verschil tussen een pechvogel en een vandaal

In hun enthousiasme kunnen kinderen zomaar schade veroorzaken. Door een ongelukje of gewoon ontzettend veel pech. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar kinderen kunnen ook expres schade veroorzaken. Vandalisme, brandstichting of joyriding bijvoorbeeld. Zijn de kinderen jonger dan 14 jaar, dan zijn de ouders aansprakelijk. In die gevallen keert een aansprakelijkheidsverzekering meestal wel uit.

Uitwonende studiebollen ook meeverzekerd

Woont uw studerende zoon niet meer thuis? Dan hoort hij natuurlijk nog steeds bij het gezin. En daarom is hij ook nog steeds meeverzekerd met de Aansprakelijkheidsverzekering. Bij InShared betaalt u geen eigen risico bij de eerste schademelding. Wel is het verstandig om ook uw studerende kinderen een beetje in de gaten te houden. Want omdat wij belonen veel leuker vinden dan straffen, krijgt u een deel van uw premie terug als uw gezin het hele jaar geen brokken maakt.

Help, ze hebben de iPad vernield!

Ook in eigen huis kunnen kinderen de gekste capriolen uithalen. Een spelletje spelen op uw iPad is ook vast en zeker zeer populair. Helaas kunnen gadgets niet goed tegen van een trap af stuiteren of een beker chocomelk. In zo’n geval is de schade veroorzaakt door uw kinderen niet verzekerd door een aansprakelijkheidsverzekering, omdat het om eigen bezit gaat. Investeren in een goede en waterdichte beschermhoes is dus helemaal niet zo’n gek idee. De iPad is wel verzekerd via de Mobiele elektronica dekking bij onze Inboedelverzekering .

Bereken uw premie