gezinsleden meeverzekerd in aansprakelijkheidsverzekering

Wie zijn meeverzekerd in mijn aansprakelijkheids­verzekering?

Alle gezinsleden, dus u, uw partner, uw kinderen en eventueel de kinderen van uw partner op de momenten dat ze bij u wonen. Ook uw uitwonende (studerende) kinderen, oppas en ander huispersoneel, logees en huisdieren tellen mee.

Wanneer zijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Stel, uw in Engeland studerende zoon let tijdens het fietsen niet goed op en raakt een voetganger, die een been breekt. Dan is het prettig als u zich geen zorgen hoeft te maken over financiële gevolgen. Behalve uw partner zijn namelijk ook uw kinderen meeverzekerd, zelfs als zij niet meer thuis wonen. Dat geldt alleen als ze ongetrouwd zijn en voor hun studie of stage (in Europa) uitwonend zijn.

Wanneer is de oppas meeverzekerd?

Heel simpel: tijdens het oppassen. Ook ander huispersoneel valt onder de Aansprakelijkheidsverzekering, als het ongeluk gebeurde terwijl ze voor u aan het werk waren in of rond het huis.

Wijzigingen doorgeven

U gaat samenwonen, u krijgt kinderen, de kinderen gaan het huis uit. In uw digitale Verzekeringsmap kunt u 24/7 uw situatie aanpassen. Dat kan effect hebben op de premie en/of dekking, dus het is echt belangrijk dat de gegevens kloppen. Bovendien bent u dan nooit over- of onderverzekerd.

Meer weten over aansprakelijkheids­verzekeringen

we all benefit