Auto kwijt na de vakantie

Laatst gewijzigd op: 22 augustus 2016

Hij stond écht naast die zwarte Renault. Dichtbij de uitgang, maar ook bij de lift. Was het niet de derde rij van links of toch de vierde rij van rechts? En waarom werkt mijn sleutel niet van deze afstand? Of was ik met de andere auto?

Auto kwijt na de vakantie

Daar staat u dan. Met de geur van zonnebrand nog in uw neus en uw koffer in uw hand. 2 weken geleden koos u nog bewust voor deze plek in de parkeergage. U had een ezelsbrug bedacht om de rij te onthouden, iets met een cijfer in uw telefoonnummer of de geboortedatum van een familielid. Even twijfelde u nog of u een foto zou maken van de parkeerplek, maar uw blauwe Fiat herkent u toch uit duizenden? Een half uur later, 2 jengelende kinderen verder en het zoveelste rondje over de parkeergarage, heeft u uw auto nog steeds niet gevonden. Alle blauwe auto’s lijken op elkaar en 2 weken is blijkbaar te lang om een ezelsbruggetje te onthouden. En dichtbij de uitgang is een te vaag begrip als er wel 4 (!!) uitgangen zijn. De auto is spoorloos en u bent moedeloos. Daar gaat het vakantiegevoel. Herkenbaar? Gelukkig zijn er altijd nog handige apps die u uw auto helpen vinden na een vakantie, dag winkelen of gewoon een moment van verstandsverbijstering.

1. Parkbud

Met Parkbud loopt u voortaan in een rechte lijn naar uw auto, omdat hij wél weet waar u de auto geparkeerd heeft. U kunt zelfs een foto en notitie toevoegen, zodat u hem niet kunt missen.

2. iFind My Car

Wanneer u uit de auto stapt, drukt u op de ‘Pin Car’ button. Wilt u weer terug? Druk dan op ‘Walk Me’ voor een routebeschrijving naar uw auto. Ideaal!

3. Parkmobile

Deze app helpt niet alleen uw auto terugvinden, maar ook een parkeerplek in de buurt vinden. U kunt zelfs uw favoriete parkeerplek opslaan en de parkeertijd stoppen via uw telefoon.

Wat voor slimme tips zoekt u?