Dit zijn de auto’s van de toekomst

Laatst gewijzigd op: 26 oktober 2017

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar we weten wel dat auto’s in de toekomst heel anders zullen zijn dan die van nu.

Dit zijn de auto’s van de toekomst

De auto van de toekomst rijdt op waterstof

Bij waterstofauto’s komt de elektriciteit niet uit een oplaadbare batterij, maar uit een brandstofcel. Deze brandstofcel vind je onder de motorkap en hij zet door middel van een chemische reactie waterstof om in elektriciteit. Het duurt maar een paar minuten voordat deze auto is ‘volgetankt’. Auto’s die op waterstof rijden, hebben eindeloos veel voordelen. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit, zijn stiller en slijten minder dan auto’s met een gewone motor. Het duurt niet lang voordat we deze auto op straat kunnen bewonderen. In 2020 wil Hyundai de eerste auto met een brandstofcel op de markt brengen.

De auto van de toekomst is een rijdende smartphone

Ideaal: in de toekomst staat je auto met 1 druk op een knop in een app voor de deur. Dit supermoderne voertuig verzamelt gegevens met sensoren en neemt zo de borden langs de weg waar, houdt de kwaliteit van de weg in de gaten en legt zelfs weersomstandigheden vast. Ook is deze auto een stuk veiliger, want doordat hij communieert met andere auto’s, kunnen botsingen worden voorkomen.

De auto van de toekomst is een woonkamer op wielen

In 2030 is waarschijnlijk de eerste woonkamer op wielen te koop, de Renault SYMBIOZ. Het bijzondere aan deze auto is dat je hem niet buiten parkeert, maar in huis. Het stuur en het dashboard kunnen worden weggevouwen en de stoelen kunnen worden omgedraaid, zodat het net een knusse zithoek lijkt. Nog een voordeel: de auto laadt automatisch op als je hem binnen parkeert.

De auto van de toekomst rijdt op bacteriën

Bacteriën? Ja, bacteriën. Deze uitvinding staat nog in de kinderenschoenen, maar onderzoekers van de Columbia Universiteit in New York zijn hier al wel mee bezig. Er zijn namelijk speciale bacteriesporen, die uitzetten zodra ze in contact komen met water. Ze hebben genoeg kracht om een rad aan te drijven en in de toekomst misschien zelfs een motor van een auto te laten draaien.

De auto van de toekomst is zelfrijdend

Een vliegende auto is nog een ver-van-ons-bed-show, maar een zelfrijdende auto niet. Veel autodealers experimenteren met een auto waarin je niet hoeft te sturen, gassen, remmen en schakelen. Door de technische snufjes van de zelfrijdende auto, van lasers tot digitale kaarten, is dit in de nabije toekomst mogelijk. Waarschijnlijk zijn de eerste zelfrijdende auto’s in 2020 te koop. Begin dus maar alvast met sparen.

De auto van de toekomst is stil

Een auto van 30 jaar geleden maakt evenveel herrie als 10 auto’s van nu. Het is daarom vast geen verrassing dat de auto van de toekomst bijna geen geluid meer maakt of zelfs helemaal stil is. Heerlijk rustgevend, maar ook extra opletten voor spelende kinderen, voetgangers en fietsers. [bron: bright.nl, nrc.nl, autoweek.nl]

Wat voor slimme tips zoekt u?