7 fouten bij het schoonmaken van de auto

Laatst gewijzigd op: 30 april 2018

De lente in uw bol of niet, een schone auto vindt iedereen fijn. Knoop voordat u begint, alleen eerst deze schoonmaakfouten in uw oren.

7 fouten bij het schoonmaken van de auto

1. De auto wassen in de zon

Als de zon schijnt, is het een stuk aantrekkelijker om de auto een grote schoonmaak te geven. Alleen is het slimmer om ermee te wachten tot het bewolkt is. De auto droogt namelijk als een speer in de zon, waardoor viezigheid plaats maakt voor vlekken en strepen. Zonde van al dat geboen! Ook schijnt het niet zo goed te zijn voor de lak.

2. De roestvlekken niet van de velgen verwijderen

Of een auto écht goed is schoongemaakt, kunt u zien aan de velgen. Vaak worden die bij een grote schoonmaakbeurt vergeten. Het is dan ook niet het leukste klusje. De velgen zijn het snelste schoon door ze eerst af te spoelen met water, daarna een speciale velgenreiniger te gebruiken en dan de velgen schoon te borstelen met een tandenborstel.

3. De automatten vergeten

Nog een klusje dat vaak vergeten wordt: de automatten schoonmaken. Best gek, want door modderige schoenen is dit vaak 1 van de vieste onderdelen van de auto. Gelukkig is het een fluitje van een cent om ze schoon te maken: klop de matten eerst buiten goed uit en zuig ze dan grondig.

4. Maar 1 emmer gebruiken

Gebruik altijd twee 2 emmers om de auto schoon te maken. Doe in de ene emmer een beetje sop en in de andere auto alleen water. De emmer gevuld met water is om de spons in om te spoelen. Door schoon te maken met maar 1 emmer wordt de auto er niet veel schoner op. Ook loopt u het risico dat u de lak alleen maar beschadigt, omdat er zand in het water zit. Net schuurmiddel!

5. Vieze geuren verjagen met een kerstboompje

Een kerstboompje bungelend aan de binnenspiegel zorgt er niet voor dat uw auto lekkerder gaat ruiken. Het maskeert vieze luchtjes alleen met een chemische dennenlucht. Beter kunt u deze tips volgen. En wist u dat een vreemde geur in de auto ook gevaarlijk kan zijn? Laat bij deze geuren een alarmbel rinkelen.

6. De autoruiten niet schoonmaken als het vriest

Op een vieze ruit ligt eerder een laagje ijs, dan op een schone. Vocht hecht zich namelijk aan vuil. Maak daarom iedere dag de ruiten schoon als het vriest. Het liefst met een speciale glasreiniger. Hier vindt u het recept voor een milieuvriendelijke glasreiniger.

7. De ramen open doen als u ze net heeft gewassen

De ramen goed schoonmaken is niet de grootste klus, maar toch is het zonde als ze gestreept opdrogen. Wacht daarom even met de ramen open doen totdat ze helemaal droog zijn. Soms kan dat wel 2 uur (!) duren. Of neem de ramen na het schoonmaken gewoon af met een doekje. Vogelpoep, hars en insecten van uw auto krijgen? Probeer dan deze tips. [bron: readersdigest.nl, goodhousekeeping.com]

Wat voor slimme tips zoekt u?