Uw huisdier socialiseren? Onthoud deze tips!

Laatst gewijzigd op: 27 mei 2024

Het hebben van een sociaal huisdier is niet alleen heel gezellig, maar ook belangrijker dan u misschien denkt. Het is bijvoorbeeld ontzettend vervelend als er iemand op bezoek is en dat uw huisdier erg bang wordt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden.

InShared huisdier socialiseren

Begin vroeg, maar wees geduldig

Het is een open deur: jong geleerd is écht oud gedaan. Laat uw puppy of kitten daarom al vroeg kennis maken met verschillende situaties, mensen en dieren. Maar (nog een cliché): geduld is een schone zaak. Elk huisdier heeft een eigen tempo, dus wees geduldig. Beloon goed gedrag met lieve woorden en traktaties.

Mensen, mensen, wat een mensen

Het is belangrijk dat uw huisdier went aan verschillende mensen, in kleine en grote hoeveelheden. Dit helpt hen namelijk om comfortabel te zijn in verschillende sociale situaties.

Andere huisdieren introduceren

Heeft u meerdere huisdieren? Stel de nieuweling dan langzaam voor aan de andere huisdieren. Net zoals u nieuwe situaties en mensen soms even moet aftasten, moet uw dierenvriend dit ook. Hou ook een oogje in het zeil en blijf bij de eerste paar ontmoetingen in de buurt.

Samen de buitenwereld ontdekken

Gaat u graag op pad met uw huisdier? Dan is de kans groot dat u een vast rondje heeft dat u samen loopt. Maar vergeet niet dat het soms goed is om met uw huisdier ook andere plekken te verkennen. Ga bijvoorbeeld een keer naar het park, strand of een drukke stadsstraat. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met verschillende omgevingen en geluiden.

Gehoorzaamheidstraining

Een gehoorzaamheidstraining voor uw huisdier is niet alleen nuttig voor het aanleren van basiscommando’s, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Het leert uw dierenvriend om te reageren op uw aanwijzingen, zelfs in nieuwe situaties.

Professionele hulp

Vindt u het lastig om uw huisdier sociale vaardigheden aan te leren? Misschien omdat uw dierenvriend al wat ouder is? Aarzel niet om professionele hulp in te schakelen. Een getrainde gedragstherapeut kan waardevolle begeleiding bieden. Tip: bij de Dierenverzekering van InShared is dat meeverzekerd bij de aanvullende Extra dekking, tot € 250 per jaar!

Blijf positief!

Voor uw huisdier is het enorm belangrijk dat u positief blijft. Anders krijgt uw hond of kat vervelende associaties met situaties en misschien zelfs met u. Wees consistent en geduldig. Blijf werken aan de vaardigheden, zelfs als het soms moeilijk lijkt!

En vergeet niet dat uw jonge huisdier misschien nog vaccinaties nodig heeft, al helemaal als uw hond of kat nieuwe situaties tegemoet gaat. Met de juiste dierenverzekering is die check zo geregeld. Wel zo makkelijk.

En... overtuigd?

We hebben ons best gedaan om u te laten zien dat wij er alles aan doen om u de service en zekerheid te bieden die u zoekt in een dierenverzekering. Bent u net zo overtuigd als wij dat zijn? Sluit dan nu direct en online uw verzekering af!

Bereken uw premie

Wat voor slimme tips zoekt u?