Leuke spelletjes voor onderweg

Laatst gewijzigd op: 22 juli 2016

Luisterboeken 3 keer geluisterd, boeken uit en genoeg ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ gespeeld? Om het gezellig te houden op de achterbank, heeft u echt geen iPad nodig. Met deze spelletjes voor onderweg blijft het ook leuk.

Leuke spelletjes voor onderweg

Spelletjes die leuk zijn voor onderweg

Geef iemand 5 minuten de tijd om alle details in de auto in zich op te nemen. Daarna moet deze persoon makkelijke en moeilijke vragen beantwoorden met zijn ogen dicht, zoals: ‘Welke zender staat er nu op?’, ‘Hoeveel ringen draag ik?’ en ‘Welke kleur heeft de bekleding?’. Ieder goed antwoord is een punt waard.

Medeweggebruikers zijn de perfecte inspiratiebron. Wijs een auto aan en vraag de (mini) mensen op de achterbank hierbij een verhaal te bedenken. Waar gaan ze naar toe? Wat ligt erin de kofferbak? En wat is hun beroep?

Plaatsnamen, dierennamen of jongensnamen? Kies voor dit spelletje eerst een onderwerp. De eerste persoon verzint een naam, de tweede persoon bedenkt een naam met de laatste letter en de derde persoon fantaseert weer verder op deze laatste letter. Woorden mogen niet 2 keer gebruikt worden. Wie niks meer kan verzinnen, valt af.

Een klassieker. Onbewust zeggen we heel vaak ‘ja’ en ‘nee’. Bij dit spel zijn dit juíst de verboden woorden. Iemand in de auto krijgt de opdracht om vragen te beantwoorden zonder deze woorden te gebruiken. Wie dat toch doet, is af. En voor de gevorderden: ‘eh’ zeggen mag ook niet!

Wat voor slimme tips zoekt u?