De leukste plekken langs de drukste wegen van Nederland

Laatst gewijzigd op: 6 oktober 2016

Duimen draaien in de file? Of wacht u liever tot de grootste drukte voorbij is? Wij verzamelden de leukste plekken langs de drukste wegen van Nederland. Bewaar ze op uw telefoon of in uw dashboardkastje.

De leukste plekken langs de drukste wegen van Nederland

Tegen het leed dat file heet, is helaas weinig te doen. Ja, u kunt het wagen op een alternatieve route of met onze tips filerijden als een koning. Maar als het even kan, is het verstandiger om uw plannen om te gooien. Dat is alleen een kwestie van een flexibele mindset en een andere afslag nemen. Wij verzamelden daarom de leukste plekken langs de drukste wegen van Nederland, om te flexwerken bijvoorbeeld.

A20: Hoek van Holland <-> Gouda

Staat u vast bij knooppunt Terbregseplein? Neem dan een afslag naar het Kralingse Bos, een stadsbos van ongeveer 200 hectare. Eet een pannenkoek bij pannenkoekenhuis De Nachtegaal, maak een wandeling of zoek bij warm weer verkoeling in de Kralingse plas. Vergeet dus niet uw zwemkleding voor de zekerheid in de kofferbak te leggen. Het avontuurlijke klimpark Fun is gelegen in het Kralingse Bos. Handig als u uw plannen moet wijzigen door een oneindige file. Voor jonge kinderen is er ook een kinderboerderij in de buurt. Als u grote trek heeft of écht nodig naar het toilet moet, kunt u altijd stoppen bij Pleisterplaats. Een nostalgisch wegrestaurant aan de A20. Met bruin café, een biljarttafel en zelfs een vergaderzaal. Bij knooppunt Terbregseplein kunt u ook een afslag naar Bungelland nemen. Dit is een overdekte speelplaats voor kinderen, vol met trampolines en klimtoestellen. Pluspunt: er is Wi-Fi, dus u kunt er prima flexwerken.

A1: Amersfoort <-> Amsterdam

Stel dat u zonder ontbijt in de auto zit of liever uitgebreid ontbijt dan in de file staat, maak dan een tussenstop bij het Van der Valk Hotel in Amersfoort. Letterlijk naast de A1, dus u bent er zo. Het gevoel dat u op vakantie bent, geeft restaurant Eemlust aan de Eem. Een goede manier om de vakantiesfeer nog iets langer vast te houden en de filestress snel te vergeten. Misschien heeft u genoeg auto’s gezien of heeft u zin een portie natuur. Neem dan een afslag naar de Wester- en Bussumerheide. Als u uitgewaaid bent, is de file waarschijnlijk verdwenen. Voor een grotere wandeling, kunt u verder rijden naar het Naarderbos. U moet er een stukje voor omrijden, maar wellicht vindt u bij de Kringloper in Hilversum wel uw droomtafel of het perfecte cadeau.

A27: Utrecht <-> Breda

Als u in de file staat, kunt u altijd een afslag nemen naar Het Spoorwegmuseum. Hier leert u het verhaal achter de spoorwegen in Nederland kennen. Bekijk de historische treinen en een tentoonstelling. Een gemiddeld bezoek aan dit museum duurt 3,5 uur. Lang genoeg om de file te ontlopen. Wanneer u van de drukke A27 afgaat en de A28 pakt, komt u bij de Botanische Tuinen van Utrecht. Van cactus tot varen, groener kan het bijna niet. Kunt u prima op een andere plek werken? Maak dan een tussenstop bij restaurant De Colonie. Stuk taart, Wi-Fi, meer heeft u niet nodig. Veel beter dan duimen draaien in de file! Laat de kinderen even uitrazen in het overdekte speelparadijs Piratenland. Terwijl de kinderen spelen, kunt u bowlen of squashen.

Wat voor slimme tips zoekt u?