Op motorvakantie? Maak deze 5 fouten niet

Laatst gewijzigd op: 22 november 2022

Gaat u met de motor op vakantie? Dan is een goede voorbereiding onmisbaar. En ook een paar tips voor onderweg kunnen geen kwaad. Ontdek welke 5 fouten het meest gemaakt worden en wat u dus vooral niet moet doen op motorvakantie.

Op motorvakantie? Maak deze 5 fouten niet

Fout 1: de motor niet controleren

Wat er allemaal ‘onder de kap’ van uw motor zit hoeft u niet te weten. Of het allemaal nog werkt wel. De motor goed controleren voor vertrek is dan ook slim. Zeker als u een flink stuk gaat rijden. Controleer uw motor daarom altijd goed voor vertrek. Bandenspanning, oliepeil, verlichting, de remmen: alles op orde?

Fout 2: te veel bagage meenemen

Een volle tas met kleding meenemen en achteraf beseffen dat de helft ook meer dan genoeg was geweest. Herkenbaar? Bij een motorvakantie kan het gevaarlijk zijn om te veel bagage mee te nemen. Het kan er namelijk voor zorgen dat de motor uit balans raakt of dat u niet lekker zit. En dit heeft gevolgen voor de veiligheid. Pak daarom alleen de nodige dingen en voorkom overbelasting en onveilige situaties op de weg.

Fout 3: alleen op snelwegen rijden

De naam zegt het al: snelwegen zijn ideaal om snel van A naar B te rijden. Voor veel mensen is dit dan ook de eerste keuze wanneer de eindbestemming van de reis vaststaat. Toch kan het met de motor slim en vooral leuk zijn om af en toe ook af te wijken van de grote wegen. Zo ontdekt u prachtige landschappen, steden en dorpen die u anders voorbij was gereden. Dit is een mooie manier om tolwegen te omzeilen en toch op plaats van bestemming te komen.

Fout 4: niet voorbereid zijn op pech onderweg

Proberen te voorkomen dat u pech krijgt met uw motor is natuurlijk altijd een slim idee. Maar soms gebeurt het toch. Dan is het wel zo fijn om hierop voorbereid te zijn. Een kleine reparatieset kan al een hele hoop ellende voorkomen wanneer u langs de weg komt te staan. Ook een gevarendriehoek en veiligheidshesje zijn handig en in sommige landen zelfs verplicht. Met een goede voorbereiding voorkomt u dat een vervelende situatie nog veel erger wordt.

Fout 5: uw motorverzekering niet checken

Naast een reisverzekering is ook een goede motorverzekering onmisbaar wanneer u een vakantie met de motor gepland heeft. Schade aan of zelfs diefstal van uw motor? De kosten hiervan zijn wel het laatste waar u zich ook nog zorgen over wilt maken. En dan hebben we het nog niet eens over het vervolg van uw vakantie. Vervangend vervoer is dan een fijne zekerheid. Met onze Motor op Stal verzekering bent u aanvullend verzekerd van goede dekking bij onder andere diefstal, schade of kortsluiting.

Wat voor slimme tips zoekt u?