Oma's tips voor een blinkende auto

| Door:

Oma's tips voor een blinkende auto

Een auto hoort blinkend schoon te zijn en zelfs een beetje te glimmen, toch? Wie niet iedere week een bezoek aan de wasstraat wil brengen, kan altijd nog de tips van oma opvolgen.

1. Yes regen!

Zeep de auto in tijdens een lichte regenbui. Laat de auto gewoon ingezeept staan, de regen spoelt de auto schoon en laat geen strepen achter.

2. Dag hardnekkige vogelpoep

Vogelpoep op uw auto? Dompel een oude panty in sopwater. Even wrijven en het is weg. Ook insecten verdwijnen makkelijk op deze manier.

3. Super glanzende auto

Voor een glanzende auto, heeft u alleen (schoonmaak)azijn nodig. Wrijf met een doek met een beetje azijn over uw net gewassen auto. De hardnekkige geur verdwijnt bij het opdrogen.

4. Geen spons

Een ouderwetse spons mag in de kast blijven liggen, want die zorgt ervoor dat het vuil aan de oppervlakte blijft en dus niet wordt opgenomen. Speciale washandschoenen nemen het vuil wel op en zorgen voor minder krassen.

5. Wassen in de lengte

Het is een fabel dat een auto mooier schoon wordt als u draaiende bewegingen maakt. Dat kan juist cirkelvormige krassen geven, die in de zon opvallen. Door in de lengterichting te wassen, blijft uw auto krasvrij.

Nadeel van zo’n blinkende auto? Je ziet elk krasje en deukje. Verzeker uw bolide dus goed!

[bron: oma weet raad]

Altijd al willen rondsnuffelen in onze archieven?

Nog meer slimme tips >

Gerelateerde artikelen

we all benefit