Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Laatst gewijzigd op: 8 november 2023

De tickets zijn geboekt, het appartement gereserveerd en de voorpret is al lang begonnen. Alleen heeft u nog geen annuleringsverzekering afgesloten. Bent u ook verzekerd als u dat last-minute alsnog doet?

Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Niets in het leven staat vast. Er kan altijd iets gebeuren waardoor u uw reis naar Turkije, Frankrijk of Ibiza op het laatste moment moet afblazen of eerder moet afbreken. Misschien bent u werkeloos en krijgt u ineens uw droombaan aangeboden of wordt een familielid plotseling ernstig ziek. Voor deze momenten is er gelukkig een annuleringsverzekering. Maar wanneer moet u die afsluiten?

Binnen 7 dagen na het boeken!

Bent u met het afsluiten van uw reis- en annuleringsverzekering net zo last-minute als met het boeken van uw vakantie? Maak er dan toch een gewoonte van om de dekking Annulering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis af te sluiten. Als u deze dekking na meer dan 7 dagen afsluit én u moet uw reis annuleren om een reden die in de 3 maanden voordat u deze dekking afsloot al bestond en/of bekend was, dan vist u achter het net. In zo’n situatie krijgt u geen vergoeding voor de annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Denk aan een zwangerschap, ziekte van uzelf of een familielid in de eerste of tweede graad. Goed om te weten: u bent nooit verzekerd als u voor uw reis kon verwachten dat u de reis moest annuleren. Ook als het gaat om bedrijfs- of beroepsmatige werkzaamheden, krijgt u geen vergoeding.

Wat voor slimme tips zoekt u?