Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie: ben ik goed verzekerd?

Niks is vervelender dan met een puffende auto stranden in hartje Frankrijk of Italië tijdens uw langverwachte vakantie. Of in het ergste geval betrokken raken bij een ongeval over de grens. Met de Autoverzekering en Pechhulp van InShared kunt u met een gerust gevoel met de auto op vakantie. Heeft u hulp nodig bij autopech of -schade in het buitenland? Dan bieden wij de helpende hand.

Is een autoverzekering op reis echt nodig?

Een ongeluk zit ook tijdens de vakantie in een klein hoekje. Als uw auto schade oploopt in het buitenland, bent u letterlijk en figuurlijk ver van huis. Wie repareert de auto en hoe zorgt u voor vervangend vervoer? Met de Autoverzekeringen van InShared komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. Met onze WA-dekking bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt in binnen- én buitenland. Neemt u liever geen risico en wilt u ook schade aan uw eigen dierbare vervoermiddel dekken? Kies dan voor Beperkt Casco, Beperkt Casco Extra of Allrisk. Gaat u met de auto op vakantie en krijgt u panne? Met de aanvullende verzekering Pechhulp Europa schieten wij meteen te hulp: 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Voorbeeld 1: U krijgt een ongeluk in Italië en uw auto moet voor reparatie naar de garage.

Met een Allrisk autoverzekering van InShared bent u voor deze schade verzekerd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw vakantiebudget en kunt u volop ontspannen.

Voorbeeld 2: Tijdens uw reis naar Zuid-Frankrijk krijgt uw auto kuren.

Met de aanvullende dekking Pechhulp Europa schiet InShared te hulp. Waar en wanneer dan ook en of het nu om een lege tank of een kokende motor gaat. U kunt uw weg binnen een mum van tijd weer vervolgen!

Voorbeeld 3: Uw auto valt tijdens uw reis in het buitenland onverwacht uit door pech. Einde vakantie?

Wie een Reisverzekering heeft afgesloten bij InShared kan kiezen voor de aanvullende dekking Voertuighulp Europa . Wij zorgen voor vervangend vervoer en het transport van uw auto naar uw bestemming of naar huis in Nederland.

Met de auto op vakantie: voorbereid op pad

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat u goed voorbereid met de auto op vakantie gaat. Waar u op moet letten? Wij hebben een checklist voor u samengesteld zodat u zorgeloos en veilig op reis kunt:

  • Pak uw auto - en eventueel caravan - slim en veilig in
  • Weet welke bagage verplicht is in Europese landen, in het buitenland zijn de eisen vaak strenger
  • Check de bandenspanning, koelvloeistof en het oliepeil van de auto
  • Neem handig gereedschap mee voor pechsituaties
  • Check voor vertrek waar u tolwegen treft en of er (grote) werkzaamheden onderweg zijn

24 uur hulp per dag in binnen- en buitenland

Bent u uw sleutel vergeten of heeft u een lekke band? U kunt altijd bij ons terecht. Zo heeft u bij de aanvullende dekking Pechhulp bijvoorbeeld recht op 7 keer per jaar hulp bij autopech en staan wij voor u klaar bij een storing of lege accu. Gaat u met de auto op vakantie en wilt u ook van deze service gebruikmaken in Europa? Logisch. Kies dan voor de optie Pechhulp in Europa. Natuurlijk is ook aan uw caravan gedacht. Met onze Caravanverzekering is uw ‘thuis van huis’ goed beschermd tegen diefstal, schade en hagel.