Slim de kofferbak inpakken voor de terugreis

Laatst gewijzigd op: 15 augustus 2016

De kofferbak van een auto inpakken lijkt nog het meest op Tetris. Met veel passen en meten wil de achterklep nog nét dicht. Het wordt pas echt inpakken voor gevorderden op de terugweg van de vakantie. Want wie neemt er nou niet meer spullen mee naar huis?

Slim de kofferbak inpakken voor de terugreis

Als er iets is dat voor stress zorgt, dan is het wel het inpakken van de kofferbak. De achterklep wil niet meer dicht, er is te weinig ruimte op de achterbank of de achterruit is niet meer te zien. Vooral op de terugweg van de vakantie is de kofferbak inladen vaak een crime. Niet alleen door de extra souvenirs, maar ook omdat er vaak tijdsdruk achter zit. Met deze slimme inpaktrucs is het deze vakantie een makkie:

1. Oprollen en minimaliseren

De grootste kofferbakstress kunt u al voorkomen voordat u op vakantie gaat. Hoe? Door niet te veel mee te nemen. Zeker als u op vakantie uw kleding kunt (hand)wassen, is het niet nodig om veel mee te nemen. Rol kleding op voor extra ruimte of gebruik speciale vacuümzakken als u langer op reis gaat. Komt u er aan het eind van de vakantie achter dat u spullen niet heeft gebruikt? Schrijf het dan op voor volgend jaar, dan hoeft u dat in ieder geval niet mee te nemen. En vergeet niet: de meeste dingen, zoals shampoo, kunt u ook op vakantie kopen.

2. Laad de auto alleen in

Samen de auto inladen zorgt niet alleen voor (relatie)stress, maar maakt het ook een stuk lastiger. Net zoals een potje Tetris samen spelen ook niet werkt. Neem de tijd om te passen, te meten en de kofferbak slim in te laden. De zwaarste spullen moeten zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank liggen, zo blijft de auto in balans.

3. Vergeet de bandenspanning niet

Heel logisch: hoe meer u in de auto stopt, hoe zwaarder de auto is en hoe meer brandstof er wordt verbruikt. Naast de auto minder volladen, heeft het ook zin om de bandenspanning in de gaten te houden. Als de auto zwaarder is, moet dit namelijk verhoogd worden. En met de juiste bandenspanning verbruikt u minder brandstof. Goed om naar te kijken voordat u op vakantie gaat!

4. Gebruik tassen geen koffers

Zwerft er nog ergens een weekendtas op zolder? Geef hem deze vakantie een tweede kans. Met tassen is het veel makkelijker om de kofferbak in te laden. Ze stapelen beter, hebben een handiger formaat en blijven makkelijker liggen.

5. Houd het bij de kofferbak

U komt ze vast regelmatig tegen op de weg: auto’s die compleet volgeladen zijn, waardoor de spullen bijna het dak raken. Vroeger was het heel gebruikelijk om ieder gaatje in de auto als opbergplek te gebruiken. Maar alles wat los ligt, vliegt bij een keer flink remmen door de auto. Als u echt ruimte tekort heeft, gebruik dan de ruimte onder de stoelen om ‘zachte’ dingen op te bergen. Kleding bijvoorbeeld. Het dashboardkastje is ook een handige opbergplek. Met een gerust gevoel op vakantie? Gebruik dan deze checklist voordat u op vakantie gaat.

Wat voor slimme tips zoekt u?