rechtsbijstandverzekering InShared

Wat doet de Rechtsbijstand­verzekering in conflictsituaties?

Onze Rechtsbijstandverzekering helpt u in conflictsituaties. U bent in die situaties verzekerd van deskundige juridische steun door de Rechtshulporganisatie die we inschakelen

Wat moet ik doen bij een conflict?

Meld uw conflict zo snel mogelijk online bij ons aan. Ook als u denkt dat er een conflict zit aan te komen. Direct melden voorkomt vaak dat de schade groter wordt. U kunt ook met de Rechtshulporganisatie bellen nadat u de schade heeft gemeld. Als het conflict verzekerd is via uw afgesloten verzekering, krijgt u telefonisch advies van een juridisch deskundige. En met de informatie van deze deskundige op zak, staat u vaak al een stuk sterker. Bewaar ook alles dat stuk is of als bewijs kan dienen. Verder is het belangrijk dat u alles verteld, meewerkt met het onderzoek van onze rechtshulporganisatie en de schade niet groter maakt.

Als de schade ontstaan is door diefstal of ander strafbaar feit of als de dader is doorgereden na een aanrijding, doet u dan ook meteen aangifte bij de politie.

Lost InShared alle conflicten op?

Die garantie kunnen we helaas niet geven, maar als het conflict verzekerd is komen we meestal in actie. Het conflict moet wel ontstaan zijn in de periode nadat u een Rechtsbijstandverzekering bij ons afsloot. Anders gezegd: U wist nog niet dat u juridische hulp nodig had toen u de verzekering nam en u had dit ook niet kunnen weten. Ook moet de eventuele wachttijd die wij bij sommige conflicten hebben moet verstreken zijn. Er zijn geen minimale schadebedragen voor conflicten voordat wij er mee aan de slag gaan. Meer informatie leest u in de voorwaarden.